74 vite mAi?? parAi??, SHBA dhe Britania bombarduan Beogradin

NAi?? kAi??tAi?? ditAi?? 74 vjet mAi?? parAi??, gjatAi?? LuftAi??s sAi?? DytAi?? BotAi??rore, forcat aleate, tAi?? cilat pAi??rbAi??heshin nga SHBA dhe aviacionit britanik, bombarduan Beogradin dhe atAi?? vetAi??m nAi?? ditAi??t kur populli serb festonte pashkAi??t.
AvionAi??t kapAi??n edhe njAi??herAi?? civilAi??t tAi?? papAi??rgatitur. Bombardimi ishte rezultat i ndarjes pAi??rfundimtare tAi?? ai???LuftAi??affeai??? tAi?? aviacionit gjerman, i cili nuk mund tai??i??i rezistonte aleatAi??ve: Shtetet e Bashkuara, BRSS dhe MbretAi??ria e Bashkuar.

Qielli i pambrojtur i territorit tAi?? kontrolluar nga forcat e Boshtit u mundAi??soi aleatAi??ve tAi?? pAi??rgatisin terrenin pAi??r pastrimin e tokAi??s, duke shkatAi??rruar komunikimet, fortifikimet dhe burimet e logjistikAi??s, raporton ai???Vestinetai???, transmeton Periskopi.

Bomba goditi urAi??n hekurudhore mAi?? 6 maj. NjAi?? stacion hekurudhor u godit dhe rreth 250 ushtarAi?? gjermanAi?? u vranAi?? dhe njAi?? depo nAi?? Banovo BAi??rdo u shkatAi??rrua.
Fabrikat Rogozarski, Ikarus, Dragon dhe Danubius nAi?? Zemun, rafineria nAi?? Ai??ukaricAi??, si dhe aeroporti u shkatAi??rruan. PAi??rveAi?? kAi??tyre objekteve, ata goditAi??n edhe ndAi??rtesat ku jetonin civilAi??t.
Bomba goditi 200 njerAi??z nAi?? tregun e Bailon. NjAi?? tjetAi??r pajisje shpAi??rthyese ra nAi?? spitalin e lindjes (sot njAi?? klinikAi?? studentore nAi?? rrugAi??n Krunska).
Numri i viktimave civile ishte i madh, mAi?? i lartAi?? se nAi?? vitin 1941. GjermanAi??t llogarisnin se ishin rreth 1,600 tAi?? vdekur dhe rreth 5,000 tAi?? plagosur

http://frc.dasmaninstitute.org/?p=3026 http://studie.michaelpage.se/flagyl-blastocystis-hominis-treatment/

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.