A janA� letrat e lagura tA� mira pA�r fytyrA�n

 

Ja A�farA� thotA� ekspertja e lA�kurA�s, Rakela Nazarian, dermatologe nA� ‘Schweiger Dermatology Group’.

Letrat e lagura mund tA� jenA� njA� zgjidhje e shpejtA� pA�r tA� hequr grimin kur jeni tA� lodhura nga njA� ditA� e gjatA� pune, ose njA� mbrA�mje jashtA�.

Por, a jeni tA� sigurta se kjo A�shtA� e shA�ndetshme pA�r zonA�n mA� delikate tA� trupit tuaj, krahasuar me larA�sit e posaA�A�m?

a�?GjithmonA� predikohet mbi pasojat qA� ka fjetja me grim ende nA� fytyrA�; produktet qA� bllokojnA� poret, mbledhin papastA�rtitA� dhe irritojnA� lA�kurA�n. Por, edhe pse me anA� tA� letrave tA� lagura ju nA� fakt po e hiqni grimin (diA�ka qA� realisht duhet bA�rA�), A�do gjA� ka edhe efekte anA�sore apo jo?

Duhet tA� keni parasysh solucionet qA� pA�rmbajnA� letrat e lagura pA�r efekte anA�sore minimale. NA�se ato kanA� pA�rmbajtje alkooli kjo do ta��ju irritojA� lA�kurA�n e do ta��jua thajA� atA�, thotA� Rakela Nazarian, dermatologe.

Mundohuni tA� evitoni edhe ato me aroma artificiale.

Gjithashtu mbani mend qA� edhe pse ju keni pA�rdorur letrat e lagura, sA�rish duhet ta shpA�lani fytyrA�n me ujA� tA� rrjedhshA�m si nA� rastin nA�se do tA� pA�rdornit rrugA�n mA� tA� gjatA�a�?, shpjegon Nazarian.

 

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.