Ahmetaj: Kosova duhet ta avancojAi?? procesin e integrimeve

 

Ish-ministrja e Integrimit Europian, Mimoza Ahmetaj, ka thAi??nAi?? se Raporti i Progresit do tai??i??i evidentojAi?? tAi?? arriturat dhe sfidat qAi?? e presin KosovAi??n. Ajo ka theksuar se nAi?? kAi??tAi?? raport do tAi?? kAi??rkohet angazhim nga secili institucion pAi??r ta implementuar agjendAi??n europiane.

NAi?? njAi?? intervistAi?? pAi??r EpokAi??n e Re, Ahmetaj ka pohuar se Kosova duhet ta vazhdojAi?? luftimin e krimit dhe korrupsionit, reformat nAi?? drejtAi??si, si dhe reformat nAi?? administratAi??n publike..

Sipas saj, fokus kryesor i institucioneve duhet tAi?? jetAi?? avancimi i procesit integrues, Ahmetaj ka vlerAi??suar se demarkacioni me Malin e Zi ka qenAi?? mAi??sim pAi??r tAi?? gjithAi?? se sa i rAi??ndAi??sishAi??m Ai??shtAi?? konsensusi politik nAi?? agjendAi??n europiane.

Ajo ka shprehur optimizAi??m se gjatAi?? kAi??tij viti qytetarAi??t e KosovAi??s do tAi?? lAi??vizin pa viza nAi?? vendet e BEai??i??sAi??.

 

http://suzvet.ru/?p=467

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.