Aknet hormonale: pAi??rse na shfaqen dhe si tai??i??i eliminojmAi???

NAi??se pAi??rpiqeni tAi?? kuptoni se a keni probleme me atAi?? lloj aknesh, shikoni a ju shfaqen herAi?? pas here apo Ai??do muaj, shfaqen pAi??rgjatAi?? linjAi??s sAi?? poshtme tAi?? fytyrAi??s, mjekrAi??s dhe/ose pAi??rreth gojAi??s dhe gavrAi??s shkaktojnAi?? edhe dhembje.

NAi??se keni lAi??kurAi?? tAi?? yndyrshme, zonAi??-T tAi?? akneve, puAi??rra dhe ai???koka tAi?? bardhaai???, atAi??herAi?? (me siguri) nuk janAi?? akne hormonale, transmeton Telegrafi.
Faktori tjetAi??r i cili mund tAi?? shkaktojAi?? aknet hormonale Ai??shtAi?? stresi. PAi??r shkak tAi?? stresit tAi?? gjitha sAi??mundjet inflamatore tAi?? lAi??kurAi??s janAi?? edhe mAi?? tAi?? kAi??qija.

Si tAi?? shAi??rohen aknet hormonale?

TonerAi??t tuaj tAi?? preferuar dhe tretmanAi??t pAi??r akne me siguri nuk janAi?? tAi?? pAi??rshtatshAi??m kundAi??r shfaqjes sAi?? akneve kokAi??forta hormonale.

EkzistojnAi?? disa gjAi??ra tAi?? cilat mund tai??i??i provoni, duke pAi??rfshirAi?? edhe ndryshimin e ushqimit, tretmanAi??t topikalAi?? dhe ilaAi??et orale.
Ai??shtAi?? mirAi?? tAi?? hiqen nga ushqimi sheqeri dhe produktet e qumAi??shtit dhe sa mAi?? shumAi?? tAi?? zvogAi??lohen sheqernat e thjeshta, tAi?? cilat pAi??rfshijnAi?? orizin e bardhAi??, pataten e bardhAi??, bonbonet, Ai??mbAi??lsirat, lAi??ngjet dhe ushqimin e pAi??rpunuar.
MirAi??po, ndryshimi i ushqimit mund tAi?? ndikojAi?? te disa lloje, e te disa tAi?? tjera jo. Provoni ushqimin dymujor pa qumAi??sht, pa gluten, pa produkte qumAi??shti dhe pa karbohidrate, pAi??r tAi?? parAi?? se a po eliminohen aknet.

TretmanAi??t topikalAi??, siAi?? janAi?? retinoidet, antibiotikAi??t dhe ilaAi??et kundAi??r inflamacionit, si edhe thartira e salicinAi??s dhe peroksid benzoli, gjithashtu mund tAi?? pAi??rdoren pAi??r shAi??rimin e akneve hormonale.

Shumica e femrave megjithatAi?? ka mAi?? shumAi?? sukses me tretmanAi?? hormonalAi??. NjAi??ri ndAi??r ilaAi??et mAi?? tAi?? shpeshta orale janAi?? pilulat kontraceptive, tAi?? cilat rregullojnAi?? ciklin menstrual dhe mund tAi?? zvogAi??lojnAi?? aknet.

Ai??shtAi?? me rAi??ndAi??si tAi?? pAi??rmenden disa forma, tAi?? cilat vetAi??m lirojnAi?? progestinAi??n, mund tAi?? pAi??rkeqAi??sojnAi?? aknet. http://caohoangthien.com/argumentative-essay/ http://angelo.mhs.narotama.ac.id/2018/02/15/ios-spy-spy-on-iphone/

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.