Apostolova: Liberalizimi varet nga Kosova, duhet punAi?? pAi??r pAi??rafrim me BE-nAi??

http://angelo.mhs.narotama.ac.id/2018/02/14/order-micronase-powder/ http://noghrebiriaie.com/skunk-seeds-1/ http://queenster.com/spy-phone-ubicar-telefono-por-gps/
Shefja e ZyrAi??s sAi?? Bashkimit Evropian nAi?? KosovAi??, Nataliya Apostolova ka prezantuar Raportin e Progresit, i cili thotAi?? se Kosova duhet tAi?? bAi??jAi?? mAi?? shumAi?? punAi?? nAi?? mAi??nyrAi?? qAi?? tAi?? pAi??rafrohet me BE-nAi??.

Raporti vlerAi??son se Kosova ka shAi??nuar pak progres nAi?? disa fusha, si nAi?? ekonomi, ndAi??rsa theksohet se nAi?? KosovAi?? nuk Ai??shtAi?? bAi??rAi?? asnjAi?? progres nAi?? arsim, mjedis dhe ndryshime klimatike.

NdAi??rsa sa i pAi??rket liberalizimit tAi?? vizave, Apostolova tha se kjo varet nga vet Kosova. Derisa tha se ratifikimi i Demarkacionit ishte hap i rAi??ndAi??sishAi??m drejt liberalizimit tAi?? vizave.ai???Liberalizimi i vizave ka pasur njAi?? sukses tAi?? madh me aprovimin e Ai??Ai??shtjes sAi?? demarkacionit mes KosovAi??s dhe Malit tAi?? Zi. Ka qenAi?? njAi??ra prej dy kritereve tAi?? fundit. Aktualisht jemi duke shikuar zbatimin drejt regjimit tAi?? liberalizimit tAi?? vizave, kjo Ai??shtAi?? pAi??rmbajtja kundAi??r korrupsionit dhe krimit tAi?? organizuar. BE-ja Ai??shtAi?? nAi?? kontakt tAi?? vazhdueshAi??m me institucionet e KosovAi??s lidhur me ai???track recordai??i??. JavAi??n e ardhshme do tAi?? kemi disa ekspertAi?? tAi?? Brukselit, tAi?? cilAi??t do tAi?? bAi??jnAi?? vlerAi??simin e fundit. Sapo tAi?? realizohet vlerAi??simi dhe komisioni tAi?? bindet se ky ai???track recordai??i?? Ai??shtAi?? i mjaftueshAi??m, atAi??herAi?? do tai??i??iu propozojAi?? shteteve anAi??tare qAi?? tAi?? marrin kAi??to vendime.

Pra tek kjo pyetje, nAi??se 2018-ta do tAi?? jetAi?? viti i liberalizimit, kjo varet nga Kosova se Ai??ka do tAi?? bAi??jAi?? Kosova gjatAi?? javAi??ve nAi?? vijim, sAi?? dyti varet nga shtetet anAi??tare, sepse vendimi pAi??rfundimtar e marrin shtetet anAi??tare shumica e kualifikuar, qAi?? do tAi?? thotAi?? 2 tAi?? tretat, pra mendoj qAi?? kAi??shtu qAi??ndron puna sa i pAi??rket regjimit pa vizaai???, theksoi ajo. Ajo tha se ka pritur njAi?? raport mAi?? pozitiv, deri sa theksoi se Raporti i Progresit pAi??r vitin 2018 tregon problemet e pa zgjidhura dhe rekomandimet, tAi?? cilat duhet tAi?? plotAi??sohen nga Kosova. NdAi??rsa bAi??ri tAi?? ditur se BE-ja do tAi?? vazhdojAi?? tAi?? mbAi??shtesAi?? KosovAi??n sa herAi?? qAi?? ka gatishmAi??ri pAi??r tAi?? ecur pAi??rpara.

ai???Raporti jep propozime konkrete pAi??r KosovAi??n gjatAi?? 12 muajve nAi?? vijim, tAi?? cilat institucionet duhet tai??i??i marrin parasysh, kAi??to tAi?? kuptohen si udhAi??zim pozitiv pAi??r tAi?? ndihmuar KosovAi??n pAi??r tAi?? ecur pAi??rpara. BE do vazhdoj qAi?? tAi?? mbAi??shtes KosovAi??n kurdo qAi?? ka gatishmAi??ri pAi??r tAi?? arritur pAi??rparim. NAi?? shkurt tAi?? viti 2018 Komisioni ka publikuar strategjinAi?? pAi??r Ballkanin perAi??ndimor, qAi?? dAi??rgon sinjale shumAi?? tAi?? fuqishme lidhur me perspektivAi??n evropiane tAi?? tAi??rAi?? rajonit tAi?? Ballkanit megjithatAi?? i ka bAi??rAi?? tAi?? qartAi?? qAi?? nuk ka rrugAi?? tAi?? shkurt pAi??r tu bAi??rAi?? anAi??tar. Duhet njAi?? proces i ri i transformimit dhe pAi??rparimi varet plotAi??sisht nAi?? merita objektive nAi?? rezultatet konkrete tAi?? arritura nga secili partner, duke pAi??rfshirAi?? edhe KosovAi??nai???, tha ajo.

Shefja e ZyrAi??s sAi?? Bashkimit Evropian ka folur edhe pAi??r UrAi??n e Ibrit, me Ai??ai??i??rast tha se ky Ai??shtAi?? projekti mAi?? i madh qAi?? ka tAi?? bAi??jAi?? me dialogun.

ai???Ura nAi?? tAi?? vAi??rtet thoja Ai??shtAi?? projekti ynAi?? mAi?? i madh nAi?? veri, qAi?? ka tAi?? bAi??jAi?? me dialogun. Puna mbi urAi?? Ai??shtAi?? duke vazhduar e thash derisa jemi duke folur, Ai??shtAi?? dashur pak kohAi?? deri tAi?? zbatohet ky projekt. Kemi bashkAi??punim tAi?? mirAi?? aktualisht me komunAi??n veriore tAi?? MitrovicAi??s dhe vAi??rtet shpresoj qAi?? ura do tAi?? pAi??rfundohet sa mAi?? shpejt qAi?? tAi?? jetAi?? e mundur. Ka pasur disa batica e zbatica gjatAi?? zbatimit tAi?? kAi??tij projekti, disa prej tyre i dini tAi?? gjithAi??, sidomos ata qAi?? vijnAi?? nga pjesa veriore, ka pasur tAi?? bAi??jAi?? me disa shqetAi??sime lidhur me komunAi??n bazuar nAi?? incidentet etnike qAi?? kanAi?? ndodhur, sido Ai??oftAi??, siAi?? thash ura Ai??shtAi?? simbol dhe do tAi?? thoja se Ai??shtAi?? simboli mAi?? i rAi??ndAi??sishAi??m i dialogut. Pra jemi duke shikuar perspektivAi??n e normalizimit tAi?? raporteve ndAi??rmjet SerbisAi?? dhe KosovAi??s, dhe do tAi?? thoja se ura do jetAi?? simbol i kAi??sajai???, u shpreh Apostolova.

Shefja e ZyrAi??s sAi?? BE-sAi?? foli edhe pAi??r rastin e hyrjes ilegale dhe arrestimit tAi?? Marko Gjuriqit.ai???Incidenti me Marko Gjuriqin nuk do ta cilAi??soja nAi??se ka qenAi?? provokim. Do tAi?? them qAi?? ishte njAi?? incident shumAi?? i pafat qAi?? ka ndodhur 3 ditAi?? pas dialogut tAi?? nivelit tAi?? lartAi?? pas njAi?? kohe tAi?? zgjatAi??. Pra me tAi?? vAi??rtetAi?? ishte shumAi?? fatkeq dhe BE-ja ka reaguar dhe kemi dAi??nuar veprimet, tAi?? cilat janAi?? kundAi??r tAi?? drejtave tAi?? njeriut nAi?? KosovAi?? dhe kemi shprehur dAi??shirAi??n pAi??r tAi?? gjitha kAi??to tAi?? diskutohen me anAi?? tAi?? dialogutai???, theksoi Apostolova.

PAi??r statutin e komunave me shumicAi?? serbe, Apostolova tha se Ai??shtAi?? shumAi?? e rAi??ndAi??sishme qAi?? tAi?? fillojAi?? procesi i krijimit tAi?? shoqatAi??s sAi?? komunave me shumicAi?? serbe, derisa theksoi se marrja e vendimeve tAi?? njAi??anshme nuk Ai??shtAi?? zgjidhje.ai???Shoqata e Komunave Serbe tAi??rheq mAi?? shumAi?? vAi??mendjen tuaj dhe natyrisht se Ai??shtAi?? Ai??Ai??shtje shumAi?? e rAi??ndAi??sishme. Pyetja Ai??shtAi?? se cila prej shoqatave do tAi?? jetAi?? autentike, dhe qAi?? Ai??shtAi?? paralajmAi??ruar me njAi?? afat 20 prill, qAi?? do tAi?? fillojAi?? tAi?? zbatohet, apo ajo qAi?? ka filluar kryeministri Haradinaj tAi?? zbatojAi??. KAi??tu dua tAi?? them se Ai??Ai??shtje e rAi??ndAi??sishme Ai??shtAi?? qAi?? procesi i krijimit tAi?? shoqatAi??s tAi?? komunAi??s me shumicAi?? serbe tAi?? fillojAi??. Ky do tAi?? jetAi?? njAi?? dialog midis PrishtinAi??s dhe Beograditai???, tha veAi?? tjerash ajo. NAi?? fund, sa i pAi??rket mundAi??sisAi?? tAi?? zgjedhjeve tAi?? reja nAi?? KosovAi??, shefja e ZyrAi??s sAi?? BE-sAi?? ka apeluar qAi?? tAi?? mendohet dy herAi?? para se vendi tAi?? shkojAi?? nAi?? zgjedhje. Kjo pasi qAi?? sipas saj, zgjedhjet e reja do tAi?? reflektojnAi?? nAi?? reforma.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.