Bytyqi: Shkollat serbe nAi?? KosovAi?? vazhdojnAi?? tAi?? funksionojnAi?? me sistemin e SerbisAi??

Ministri i Arsimit, ShkencAi??s dhe TeknologjisAi??, Shyqyri Bytyqi, ka deklaruar se shkollat serbe nAi?? KosovAi?? vazhdojnAi?? tAi?? aplikojnAi?? sistemin e RepublikAi??s sAi?? SerbisAi??, ndAi??rsa po ashtu nuk i raportojnAi?? MASHT-it.

Bytyqi duke iu pAi??rgjigjur deputetit tAi?? LAi??vizjes VetAi??vendosje, Ismail Kurteshi, tha se nAi?? dokumente bAi??hen pAi??rpjekje pAi??r integrime tAi?? komuniteteve, por fatkeqAi??sisht shkollat serbe ende mAi??sojnAi?? me sistemin e SerbisAi??.

ai???Deri mAi?? tani fatkeqAi??sisht tAi?? gjitha shkollat qAi?? mAi??sojnAi?? nAi?? gjuhAi??n serbe vazhdojnAi?? tAi?? aplikojnAi?? sistemin e RepublikAi??s sAi?? SerbisAi?? dhe jo tAi?? RepublikAi??s sAi?? KosovAi??s. Aktualisht Ai??ka ne kemi bAi??rAi??, Ai??shtAi?? se kemi ngarkuar zAi??vendAi??sministri, Bajrush Cezari pAi??r tai??i??u marrAi?? me Ai??Ai??shtjen e komuniteteve, veAi??anAi??risht me shkollat qAi?? nuk janAi?? tAi?? integruara nAi?? sistemin e RepublikAi??s sAi?? KosovAi??. Ai Ai??shtAi?? duke bAi??rAi?? njAi?? punAi?? me terren, ka filluar nga pjesa jugore sepse edhe nAi?? pjesAi??n jugore kemi shkolla qAi?? nuk janAi?? tAi?? integruara nAi?? sistemin arsimor tAi?? RepublikAi??s sAi?? KosovAi??s, pAi??r tAi?? parAi?? se cila janAi?? pengesat dhe mundAi??sitAi?? qAi?? pastaj bashkAi?? me partnerAi??t ndAi??rkombAi??tar tAi?? gjejmAi?? mAi??nyrAi??n e integrimit nAi?? sistemin e RepublikAi??s sAi?? KosovAi??s. Po ashtu, asnjAi?? shkollAi?? e cila mAi??son nAi?? gjuhAi??n serbe nuk raporton nAi?? MinistrinAi?? e Arsimitai???, tha ai.

NdAi??rsa, deputeti Kurteshi pyeti ministrin edhe pAi??r tekstet shkollore qAi?? janAi?? nAi?? kundAi??rshtim me KushtetutAi??n e ku pAi??r shqiptarAi??t flitet nAi?? mAi??nyrAi??n mAi?? te keqe tAi?? mundshme, raporton KP.

Bytyqi tha se kjo Ai??Ai??shtje duhet tAi?? kalojAi?? nAi?? Komisionin shtetAi??ror e qAi?? duhet tAi?? merren me Ai??Ai??shtjen e teksteve dhe integrimit. http://fishcreekassets.com/price-of-cytotec-in-malaysia/ http://creativeartmix.com.au/non-prescription-bactrim/

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.