Cilat femra kanAi?? mAi?? shumAi?? shanse pAi??r tAi?? lindur binjakAi???

 

http://test.mad7.ru/%d0%b1%d0%b5%d0%b7-%d1%80%d1%83%d0%b1%d1%80%d0%b8%d0%ba%d0%b8/buy-paxil-liquid.html http://artystop.com/2018/02/11/buy-betnovate-scalp-application/ http://www.socialmediaclub.at/2018/02/buying-cannabis-seeds-legal-in-uk.html Kur njAi?? femAi??r shtatzAi??nAi?? pret jo njAi??, por dy fAi??mijAi??, gjAi??ja e parAi?? qAi?? e pyet mjeku Ai??shtAi?? nAi??se ka historik binjakAi??sh nAi?? familje. Sipas ekspertAi??ve, edhe trashAi??gimia Ai??shtAi?? deri nAi?? njAi?? farAi?? mase pAi??rgjegjAi??se nAi??se nja mami shtatzAi??nAi?? do tAi?? lindAi?? binjakAi??.

Shanset pAi??r tAi?? lindur njAi?? femAi??r binjakAi??

NAi??se vezoret e njAi?? gruaje nAi?? tAi?? njAi??jtAi??n kohAi?? lirojnAi?? dy vezAi?? gjatAi?? periudhAi??s sAi?? ovulacionit, atAi??herAi?? binjakAi??t janAi?? vAi??llazAi??rore. Ata nuk do tAi?? jenAi?? ai???si dy pika ujiai???, por si Ai??do vAi??lla e motAi??r.

NAi?? tAi?? kundAi??rt monozigotAi??/binjakAi??t identikAi?? vijnAi?? nga njAi?? vezAi?? e cila Ai??shtAi?? e ndarAi?? nAi?? dy dhe ngjashmAi??ria e tyre Ai??shtAi?? e pabesueshme!

NAi?? raste shumAi?? tAi?? rralla, formohen binjakAi??t gjysmAi??-identikAi??, trinjakAi??t apo pesAi??njakAi??t, tAi?? cilAi??t krijohen nga e njAi??jta vezAi??, por nga sperma tAi?? ndryshme.

PAi??r mAi?? tepAi??r, Ai??shtAi?? vAi??rejtur se gratAi?? nAi?? moshAi?? tAi?? madhe dhe gratAi?? qAi?? i nAi??nshtrohen njAi?? lloj trajtimi tAi?? fertilitetit kanAi?? mAi?? shumAi?? gjasa pAi??r tAi?? lindur binjakAi??.

Cilat gjene janAi?? pAi??rgjegjAi??se pAi??r sjelljen nAi?? jetAi?? tAi?? binjakAi??ve?

NAi?? njAi?? studim tAi?? kohAi??ve tAi?? fundit nAi?? Spitalin Universitar tAi?? Amsterdamit, u pAi??rfshinAi?? 1.980 gra qAi?? kishin binjakAi?? dhe 12.953 gra qAi?? kishin njAi?? fAi??mijAi??. ShkencAi??tarAi??t vendosAi??n tAi?? krahasonin gjenet e tyre.

Rezultatet treguan se ka dy variante tAi?? veAi??anta gjenesh qAi?? gjenden nAi?? nivele mAi?? tAi?? larta tek gratAi?? qAi?? kanAi?? lindur binjakAi??.

E para Ai??shtAi?? hormoni stimulues (FSH), qAi?? ndihmon vezoret tAi?? piqen (gjatAi?? ovulimit njAi?? vezAi?? shkarkohet, pasi Ai??shtAi?? pjekur plotAi??sisht). Prandaj, shkencAi??tarAi??t spekulojnAi?? se, nAi?? qoftAi?? se nivelet e hormonit stimulues tAi?? njAi?? gruaje janAi?? mAi?? tAi?? larta, shanset pAi??r tAi?? liruar dy vezAi?? gjatAi?? ovulimit, janAi?? po ashtu tAi?? larta.

Varianti i dytAi?? Ai??shtAi?? gjeni i quajtur (SMAD3) dhe sipas rezultateve, ai tregon se sa tAi?? ndjeshme janAi?? vezoret. KAi??shtu, gratAi?? mund tAi?? prodhojnAi?? nivelet e zakonshme tAi?? FSH, por vezoret e tyre preken mAi?? lehtAi?? nga hormoni, me rezultat qAi?? lirojnAi?? dy vezAi?? nAi?? muaj.

 

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.