Conchita: Qe disa vite jam e infektuar me HIV

Fituesja e Eurovisionit, e etiketuar si ai???zonja me mjekAi??rai??i??, Conchita Wurst, Ai??shtAi?? detyruar tAi?? pranojAi?? se Ai??shtAi?? e infektuar me HIV, pasi ish- i dashur Ai??shtAi?? pAi??rpjekur ta shantazhojAi??.

Transvestitja austriake qAi?? ka emrin e vAi??rtetAi?? Thomsas Neuwirth ka shokuar me njoftimin e postuar nAi?? Instagram. 29-vjeAi??arja, e cila u bAi?? e popullarizuar pas triumfit nAi?? ai???Eurovision Song Contest 2014ai??i?? si pAi??rfaqAi??suese e AustrisAi?? me kAi??ngAi??n ai???Rise Like a Phoenixai???, ka thAi??nAi?? se Ai??shtAi?? duke u trajtuar qe disa vite pAi??r infeksionin me HIV.

ai???Tash e disa vite jam HIV pozitiveai???, ka shkruar Conchita nAi?? rrjetet sociale duke sqaruar se arsyeja pse po e bAi??n publike kAi??tAi?? gjAi??, Ai??shtAi?? se ish- i dashuri e ka shantazhuar se do tAi?? dalAi?? ne media dhe do tAi?? flasAi?? rreth infektimit tAi?? saj me virusin e imunodeficiencAi??s humane.

ai???NjAi??herAi??sh, nAi?? tAi?? ardhmen nuk do tai??i??ia jap askujt tAi?? drejtAi??n qAi?? tAi?? mAi?? frikAi??sojAi?? dhe tAi?? ndikojAi?? ne jetAi??n time pAi??r kAi??tAi?? gjAi??. Dalja publike (rreth kAi??saj Ai??Ai??shtje) Ai??shtAi?? veprim mAi?? i mirAi??, sesa tAi?? dalAi?? lajmi nga palAi??t e tretaai???, ka shkruar Wurst.

Conchita ka theksuar se Ai??shtAi?? nAi?? gjendje tAi?? mirAi?? fizike dhe se virusi pAi??r shumAi?? vite Ai??shtAi?? nAi??n kufirin e detektimit, prandaj ajo nuk mund ta transmetojAi?? virusin.

MAi?? tej, transvestitja ka thAi??nAi?? se nuk ka dashur tAi?? dalAi?? publikisht deri mAi?? tani pAi??r shkak ka dashur ta kursejAi?? familjen e saj nga vAi??mendja mediatike, ndAi??rsa tash shpreson qAi?? ky njoftim tai??i??i inkurajojAi?? edhe personat tjerAi?? tAi?? infektuar.

HIV-i Ai??shtAi?? njAi?? virus qAi?? e sulmon sistemin imunitar dhe shkatAi??rron njAi?? lloj tAi?? qelizave tAi?? bardha tAi?? gjakut (qelizat ai???T helperai??i??). NAi?? ditAi??t e sotme trajtimi antiretroviral Ai??shtAi?? mjaft efektiv dhe u mundAi??son njerAi??zve me HIV qAi?? tAi?? bAi??jnAi?? njAi?? jetAi?? normale dhe tAi?? shAi??ndetshme.

Virusi mund tAi?? merret pAi??rmes lAi??ngjeve trupore, spermAi??s ose gjakut, por jo pAi??rmes djersAi??s, pAi??shtymAi??s ose urinAi??s.

NjerAi??zit qAi?? janAi?? HIV pozitivAi?? mund tAi?? sAi??muren me AIDS (sindromAi??n e imonodeficiencAi??s humane tAi?? fituar), njAi?? sAi??mundje vdekjeprurAi??se gjatAi?? tAi?? cilAi??s sistemi imunitar bAi??het shumAi?? i dobAi??t pAi??r tai??i??i luftuar sAi??mundjet. http://vidabreve.com/detrol-la-generic-price/

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.