Delawie: Pas largimit tA� EULEX-it, nuk do tA� keni ku ta drejtoni gishtin mA�

 

Ambasadori amerikan Greg Delawie, gjatA� intervistA�s dhA�nA� RTV Dukagjinit, ka folur edhe pA�r misionin e sundimit tA� ligjit nA� KosovA�, EULEX. Delawie ka thA�nA� se EULEX-i ka dhA�nA� njA� kontribut tA� madh nA� KosovA�.

a�?EULEX ka bA�rA� njA� kontribut tA� madh nA� KosovA�, ka pasur edhe sfida si A�do institucion tjetA�r qA� mund ti ketA�. Sa i pA�rket tA� ardhmes sA� EULEX-it, Bashkimi Evropian dhe Qeveria janA� duke diskutuar pA�r kA�tA� se A�farA� do tA� bA�het, dhe besoj qA� gjatA� muajve tA� ardhshA�m do tA� kemi njA� lloj riorientimi se A�ka do tA� bA�het me EULEX-ina�?, ka thA�nA� Delawie.

Ambasadori ka theksuar se ajo A�ka A�shtA� pozitive A�shtA� se gjA�rat pA�r tranzicionin e EULEX-it po shkojnA� mirA�.

Delawie tutje ka shtuar se nA� momentin kur EULEX-i do tA� largohet atA�herA� sistemi gjyqA�sor nA� KosovA� do tA� ketA� mA� shumA� pA�rgjegjA�si.

a�?Kur EULEX-i tA� largohet nga Kosova atA�herA� sa��A�shtA� askush tjetA�r pA�rpos qytetarA�ve tA� KosovA�s tA� cilA�t do tA� marrin vendimet e tyre pA�r prokurorA�t, gjyqtarA�t dhe kriminelA�t e mundshA�m, do tA� ketA� shumA� mA� shumA� pA�rgjegjA�si pA�r tA� gjithA� sistemin gjyqA�sor nA� KosovA� dhe nuk do tA� keni ku ta drejtoni gishtin mA� sepse nuk ka mA� tA� huaja�?, shtoi Delawie.

Ai theksoi se duhet tA� shpresojmA� qA� vendorA�t do ta bA�jnA� punA�n mA� mirA� se ndA�rkombA�tarA�t.

FjalA�t kyA�e: Delawie, EULEX, Kosova

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.