A�shtA� zbuluar receta e ruajtur mirA� pA�r A�okollatA� Bounty!

 

Adhuruesit e kokosit mund tA� provojnA� kA�tA� recetA� dhe do ngelen tA� kA�naqur nga shija e saj.

PA�rbA�rA�sit:

▪ 200 g kokos
▪ 100 ml ajkA� tA� A�mbA�l
▪ 70 g sheqer pluhur
▪ 70 g gjalpA�
▪ 200 g A�okollatA� pA�r zierje

PA�rgatitja:

1. Qiteni nA� njA� enA� kokosin dhe sheqerin pluhur dhe pA�rzieni. NA� tenxhere ngroheni ajkA�n e A�mbA�l dhe gjalpin nA� zjarr tA� vogA�l, derisa gjalpi nA� tA�rA�si tA� tretet.

2. LA�reni qA� pA�rzierja tA� ftohet, pastaj derdheni sipA�r kokosit dhe sheqerit pluhur. Ngjisheni derisa tA� bA�het masA� e fortA�. PA�rbA�rjen e pA�rgatitur mund ta formA�soni nA� dy mA�nyra: mA�nyra e parA� dhe mA� e lehtA� A�shtA� qA� tA� rrafshohet nA� tepsi, si pA�r bajaderA�.

Lexo edhe:  Qofte me salcë domatesh

3. MA�nyra e dytA� A�shtA� qA� me duar tA� formoni shtanglat, tA� cilat i radhisni nA� folie alumini. Pa marrA� parasysh se cilA�n mA�nyrA� e keni zgjedhur, tA� lehtA�n apo tA� vA�shtirA�n, A�shtA� e nevojshme qA� pA�rbA�rjen ta lini nA� frigorifer qA� tA� forcohet.

4. Mbi shtanglat e ftohura derdheni A�okollatA�n e shkrirA�, pA�rkatA�sisht i fundosni nA� A�okollatA�n e shkrirA� dhe sA�rish i futni nA� frigorifer qA� tA� forcohen.

Artikuj të ngjashëm

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.