Formula 1, Vettel e dA�shiron titullin kampion

Sebastian Vettel flet me nota optimizmi pA�rpara nisjes sA� BotA�rorit tA� FormulA�s 1, pas mA� pak se dy javA�sh, me garA�n e parA� nA� Melbourne tA� AustralisA�.
a�?Te Ferrari jemi tA� gjithA� tA� motivuar, madje edhe unA� pA�rpiqem tA� ushtroj presion te vetja ime. GjA�ja mA� e rA�ndA�sishme A�shtA� tA� mbetemi tA� bashkuar si skuadA�r dhe tA� kemi njA� objektiv tA� qartA�a�?, thotA� piloti i Ferrarrit, Vettel.

NA� intervistA�n dhA�nA� pA�r a�?Sport Bilda�?, gjermani 4 herA� kampion bote nuk e ka fshehur motivimin e madh qA� ekziston brenda skuderisA� italine, qA� kA�rkon me A�do kusht tA� sjellA� nA� Maranello titullin e kampionit pA�r pilotA�, qA� mungon prej vitit 2007.

a�?Pasioni i njerA�zve brenda Ferrarit A�shtA� i ndjeshA�m dhe tA� gjithA� po sakrifikojnA� diA�ka personale pA�r tA� arritur te suksesi i ekipita�?, deklaron Vettel.

Por cila A�shtA� gjendja e Ferrarit tA� ri?

a�?Besoj se SF71H A�shtA� njA� bazA� e mirA� nga ku mund tA� nisemi tA� qetA�. Tani po punojmA� pA�r ta��u zhvilluar e pA�r tA� gjetur A�do detaj qA� do ta pA�rmirA�sonte edhe mA� shumA� potencialin e makinA�s. Kam shumA� besim te skuadra. Kemi bA�rA� njA� punA� tA� mirA� deri mA� tani, duke pA�rshkuar nA� total 4.323 km. UnA� vet kam pA�rshkuar 875 brenda njA� dite, baravlefshA�m me 188 xhiro, ndA�rsa nA� total afro 3.000 km. Sa��kemi pasur asnjA� problem me peshA� te makina, kA�shtu qA� thjesht jam argA�tuar duke pilotuar. RivalA�t? Mercedesi e Red Bulli kanA� pA�rdorur vetA�m njA� lloj gomash pA�r tA� simuluar njA� garA� tA� plotA�, por kjo nuk mund tA� ndodhA� nA� njA� A�mim tA� Madh, pasi aty ndikojnA� edhe strategjitA� nA� rezultatin pA�rfundimtar. Mezi pres tA� fillojmA�, por kam besim te makina qA� kam nA� dispoziciona�?, shprehet Seb Vettel.

Edhe pse 4 herA� kampion bote, motivimi i tij mbetet si tA� ishte njA� rishtar qA� kA�rkon titullin e parA�. E sa i pA�rket rivalit tA� tij mA� tA� madh, Lewis Hamilton, Vettel thotA� se a�?edhe ai A�shtA� 4 herA� kampion bote, njA� nga mA� tA� mirA�t nA� historinA� e FormulA�s 1.

a�?E kam rival nA� pistA�, por jo nA� jetA�. Sinqerisht nuk mA� intereson se ndaj kujt garoj, por A�shtA� e qartA� se, nA�se mund Hamiltonin dhe Alonson A�shtA� pA�rfundimisht gjA�ja mA� e bukur dhe tA� bA�n tA� ndihesh krenar. Niveli i kA�tyre dy pilotA�ve diheta�?.

PA�r risitA� e vitit 2018, si futja e sistemit mbrojtA�s a�?Haloa�?, qA� montohet nA� makinA� pA�rpara kaskA�s sA� pilotit, Vettel shprehet me rezerva pA�r a�?Haloa�?-n pA�r arsye estetike, por nuk e paragjykon pasi duhet pritur efektshmA�ria nA� sigurinA� e pilotA�ve.

NA�se edhe njA� jetA� e vetme piloti do tA� shpA�tohet prej saj, atA�herA� ia vlen tA� gjykohet, sipas gjermanit.

NdA�rsa pA�r mungesA�n e vajzave me minifunde e A�adra qA� shoqA�ronin pilotA�t pA�rpara nisjes, tA� cilat janA� zA�vendA�suar me fA�mijA� nA� hapat e parA� tA� pilotimit, Vettel thotA� se i pA�lqen tA� shohA� fA�mijA�t, siA� ndodh edhe nA� futboll prej kohA�sh, e kjo A�shtA� njA� ide e bukur edhe nA� FormulA�n 1.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.