Gati pA�r verA�: Zmadhoni vithet dhe ndA�rtoni muskujt e barkut njA�kohA�sisht!

Pasi qA� shumica e njerA�zve hanA� mA� shumA� ushqim pA�r ta��i zmadhuar vithet, e hanA� mA� pak pA�r ta��i ndA�rtuar muskujt e barkut, nuk A�shtA� e lehtA� tA� zmadhohen vithet dhe tA� ndA�rtohen muskujt e barkut njA�kohA�sisht.

Sipas ekspertA�ve tA� fitnesit, mA�nyra mA� e mirA� pA�r ta��i arritur tA� dyja A�shtA� tA� pA�rqendroheni nA� njA� qA�llim njA� herA�, e pastaj nA� tjetrin qA�llim, transmeton Telegrafi.

Pra, fillimisht ndA�rtoni muskuj, e pastaj hiqeni yndyrA�n nA� trup duke i mirA�mbajtur muskujt qA� i keni ndA�rtuar.

A�FARA� TA� HANI E SI TA� USHTRONI PA�R VITHE SUPER SEKSI

NA�se dA�shironi tA� keni vithe tA� mira, duhet tA� bA�ni ushtrime adekuate. Fillimisht bA�ni ushtrime me peshA� tA� trupit, e kur tA� merrni forcA� mjaftueshA�m, mund tA� bA�ni ushtrime squat dhe lunges me pesha.

Por, veA� kA�saj, ju duhet tA� konsumoni edhe sasi adekuate tA� kalorive.

PA�r tA� ndA�rtuar muskuj (pra pA�r ta��i zmadhuar vithet) duhet tA� konsumoni proteina. EkspertA�t thonA� se nA�se ushtroni rreth njA� orA� nA� ditA�, juve ju nevojiten rreth 1.8 gramA� proteinA� pA�r kilogramA� tA� peshA�s sA� trupit.

SI Ta��I NDA�RTONI MUSKUJT E BARKUT

Posa ta��i keni forcuar kA�mbA�t, ju jeni gati pA�r fazA�n e dytA� a�� ndA�rtimi i muskujve tA� barkut.

PA�r ta��i ndA�rtuar kA�ta muskuj, ju duhet ta minimizoni yndyrA�n nA� bark.

PA�rveA� se duhet tA� bA�ni mA� shumA� ushtrime kardio, ju gjithashtu duhet tA� hiqni dorA� edhe nga shumA� ushqime.

TrajnerA�t personalA� thonA� se nA� kA�tA� fazA� dieta juaj ditore duhet tA� pA�rmbajA� 40% proteina, 30% karbohidrate dhe 30% yndyrA�, por kA�to rekomandime mund tA� ndryshojnA� nga personi nA� person.

A�shtA� e domosdoshme edhe ta��i shmangni ushqimet e pA�rpunuara, ushqimet qA� pA�rmbajnA� sheqer artificialA�, yndyrat e saturuara, karbohidratet e rafinuara, etj.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.