Gjevrek me susam: PjekurinA� turke tA� cilA�n duhet patjetA�r ta provoni!

Kafjalli nuk mund tA� imagjinohet pa kA�tA� gjevrek nA� formA� rrethi, mu si edhe pa njA� filxhan kafe.

Ju nevojiten:

a�� 2,5 filxhanA� miell,
a�� 1 lugA� e vogA�l kripA�,
a�� 1 lugA� ujA� tA� ngrohtA�,
a�� 1 lugA� e vogA�l tharmA� tA� thatA�,
a�� 1 lugA� sheqer,
a�� 2 lugA� tA� vogla vaj ulliri,
a�� 1 lugA� ujA�,
a�� 1 filxhan fara tA� pjekura susami.

Gatimi:

TA� gjithA� pA�rbA�rA�sit pA�r brumA� vendosni nA� njA� enA� dhe ngjishni deri sa tA� bA�het brum i lA�muar.

Mbulojeni enA�n dhe lA�reni nA� njA� vend tA� ngrohtA� 1 orA�.

FurrA�n nxeheni nA� 200 gradA�.

Brumin shtrijeni dhe priteni nA� shirita. Secilin shirit me dorA� zgjateni nA� gjatA�si deri nA� 24 cm pastaj shiritin mbA�shtilleni nA� formA� gA�rsheti nA� dy filla dhe pastaj jepni formA�n e rrumbullakA�t.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.