Gjuriq: Duhet tu kAi??rkojmAi?? falje shqiptarAi??ve, varreza masive nAi?? BatajnicAi?? Ai??shtAi?? turpi ynAi??

http://invoexports.com/?p=681

PAi??rderisa nAi?? krye tAi?? shtetit e tAi?? politikAi??s serbe edhe mAi?? tutje ai???sundojnAi??ai??? elementAi?? tAi?? politikAi??s sAi?? vjetAi??r milosheviqiane, nAi?? njAi?? pjesAi?? e popullatAi??s serbe, sidomos te tAi?? rinjtAi?? ka filluar tAi?? shfaqet njAi?? botAi??kuptim i ri pAi??r KosovAi??n dhe pAi??r shqiptarAi??t. http://foodsavory.com/write-my-paper/

Kjo shtresAi?? e qytetarAi??ve serbAi??, duke e patuar parasysh nAi?? rend tAi?? parAi?? interesin e popullit serb e kanAi?? pranuar faktin se Kosova Ai??shtAi?? e humbur dhe se Serbia nuk ka mAi?? as drejtAi?? morale e as politike qAi?? tAi?? kAi??rkoj rikthimin e kontrollit politik e institucional tAi?? KosovAi??s.

NAi?? njAi?? debat tAi?? organizuar nga Nisma e tAi?? RinjAi??ve pAi??r tAi?? Drejtat e Njeriut (YIHR) me temAi?? pAi??r dialogun e brendshAi??m nAi?? Serbi pAi??r KosovAi??n Ivan Gjuriq ka pranuar faktin seAi??ai???Serbia humbi tAi?? drejtAi??n e saj pAi??r KosovAi??n pAi??r shkak tAi?? mAi??nyrAi??s se si trajtoi shumicAi??n shqiptare tAi?? KosovAi??sai???.

Gjuriq nAi?? fjalimin e tij ka shtuar se Serbia duhet tAi?? kAi??rkojAi?? falje pAi??r krimet e kryera nAi?? KosovAi??.

http://remontkorolyov.ru/best-price-for-flomax/

ai???Ne duhet tAi?? kAi??rkojmAi?? ndjesAi?? pAi??r tai??i??i hir tAi?? viktimave tAi?? luftAi??rave dhe krimeve. Ne duhet tAi?? gjejmAi?? dhe ndjekim penalisht tAi?? gjithAi?? autorAi??t e veprave penale, nAi?? mAi??nyrAi?? qAi?? tAi?? paktAi??n ai???tAi?? kAi??naqimai??? pjesAi??risht drejtAi??sinAi??. Ne duhet tAi?? pendohemi qAi?? tAi?? kemi njAi?? shans pAi??r njAi?? tAi?? ardhme normale si njAi?? shoqAi??ri. Ne duhet tAi?? vendosim pAi??rgjithmonAi?? qAi?? krimet nuk janAi?? kryer nAi?? emAi??r tonAi??, por nAi?? emAi??r tAi?? njAi?? politike qAi?? kurrAi?? nuk do tAi?? lejojmAi?? kurrAi?? tAi?? sundojmAi??.ai???Ai??ka thAi??nAi?? ai.

MAi?? poshtAi?? po u sjellim pjesAi??n mAi?? tAi?? rAi??ndAi??sishme tAi?? fjalimit tAi?? tij
ai???NAi?? disa tryeza tAi?? rrumbullakAi??ta brenda kAi??tij procesi, disa nga shkaqet e pavarAi??sisAi?? sAi?? KosovAi??s tashmAi?? mund tAi?? jenAi?? tAi?? turpshme, hapi ynAi?? i parAi?? duhet tAi?? jetAi?? tAi?? flasim me tAi?? vAi??rtetAi??n me zAi?? tAi?? lartAi??. PAi??r pjesAi??n e sAi?? kaluarAi??s qAi?? nuk Ai??shtAi?? folur nAi?? publikun tonAi??. ShumAi?? gjAi??ra tAi?? pakuptimta pAi??r ShqipAi??rinAi?? e Madhe, monumentet orientale, bazat ushtarake dhe tAi?? ngjashme.

Shumica dAi??rrmuese shqiptare nAi?? KosovAi?? u diskriminuan nAi?? mAi??nyrAi?? sistematike, Ai??nAi?? kufijtAi?? e ndarjes, praktikisht ata nuk u lejuan tAi?? marrin pjesAi?? nAi?? jetAi??n publike dhe politike, strukturat shtetAi??rore, pAi??r tAi?? studiuar dhe pAi??r tai??i??utrajtuar.
Pas 10 vitesh negociatash tentativAi?? dhe rezistenca paqAi??sore, duke studiuar nAi?? bodrume dhe pAi??r tAi?? shmangur nga bastisjet dhe brutalitetit policor, filloi njAi?? rezistencAi?? tAi?? armatosur, nAi?? tAi?? cilAi??n ushtria dhe policia serbe iu pAi??rgjigj me njAi?? fushatAi?? sistematike tAi?? vrasjes dhe frikAi??simit, nAi?? tAi?? cilAi??n u dAi??buan 800,000 njerAi??z, shqiptarAi?? tAi?? KosovAi??s. PAi??r tAi?? parandaluar njAi?? katastrofAi?? tAi?? plotAi?? humanitare, aleanca e NATO-s nisi njAi?? fushatAi?? tAi?? sulmeve ajrore, pas sAi?? cilAi??s shteti serb tAi??rAi??sisht u tAi??rhoq nga Kosova.

Sipas tAi?? dhAi??nave tAi?? tashmAi?? tAi?? njohura, gjatAi?? luftAi??s nAi?? KosovAi??, janAi?? vrarAi?? ose janAi?? zhdukur gjithsej 13.535 persona. Prej tyre shqiptarAi??t pAi??rbAi??jnAi?? 10.812, serbAi?? 2.197 dhe romAi??, boshnjakAi??, malazezAi?? dhe joshqiptarAi?? tAi?? tjerAi??, 526 viktima. PAi??r fatin e rreth Ai??1700 persona ende nuk ka asgjAi?? gjurmAi??.

SerbAi??t duhet tai??i??u kAi??rkojnAi?? ndjesAi?? shqiptarAi??ve pAi??r krimet e kryera nAi?? KosovAi??!
Serbia nuk u rrAi??mbye nga Kosova, as nga lufta, as nga marrAi??veshja e paqes. Serbia humbi tAi?? drejtAi??n e saj pAi??r KosovAi??n pAi??r shkak tAi?? mAi??nyrAi??s se si trajtoi shumicAi??n shqiptare tAi?? KosovAi??s. PAi??r tAi?? jetuar nAi?? paqe njAi?? nga njAi??, duhet tAi?? nxjerrim nAi?? pah faqet mAi?? tAi?? errAi??ta tAi?? historisAi?? sonAi??. Ne duhet tAi?? kAi??rkojmAi?? ndjesAi?? pAi??r tai??i??i hir tAi?? viktimave tAi?? luftAi??rave dhe krimeve. Ne duhet tAi?? gjejmAi?? dhe ndjekim penalisht tAi?? gjithAi?? autorAi??t e veprave penale, nAi?? mAi??nyrAi?? qAi?? tAi?? paktAi??n ai???tAi?? kAi??naqimai??? pjesAi??risht drejtAi??sinAi??. Ne duhet tAi?? pendohemi qAi?? tAi?? kemi njAi?? shans pAi??r njAi?? tAi?? ardhme normale si njAi?? shoqAi??ri. Ne duhet tAi?? vendosim pAi??rgjithmonAi?? qAi?? krimet nuk janAi?? kryer nAi?? emAi??r tonAi??, por nAi?? emAi??r tAi?? njAi?? politike qAi?? kurrAi?? nuk do tAi?? lejojmAi?? kurrAi?? tAi?? sundojmAi??.

UnAi?? nuk po flas pAi??r gjAi??ra abstrakte, por pAi??r spote nAi?? ndAi??rgjegjen e shoqAi??risAi?? sonAi??, qAi?? ne duhet tAi?? lajmAi??rojmAi?? dhe pAi??r veten tonAi??, jo vetAi??m pAi??r shkak tAi?? tAi?? tjerAi??ve. Nuk duhet tAi?? shkojmAi?? larg pAi??r njAi?? nga shembujt mAi?? tAi?? keq, dhe dAi??shmia mAi?? e mirAi?? pAi??r atAi?? pAi??r tAi?? cilAi??n po flas. VetAi??m dhjetAi?? milje nga vendi ku jemi tani ulur, rreth dhjetAi?? kilometra nga qendra e Beogradit ai??i?? nAi?? BatajnicAi?? ai??i?? ka njAi?? varr masiv i shkaktuar nga NjAi??sia Speciale Anti Terror. MAi?? shumAi?? se 700 trupa tAi?? shqiptarAi??ve tAi?? KosovAi??s, prej tAi?? cilAi??ve 75 fAi??mijAi??, janAi?? hedhur nAi?? kAi??tAi?? varrezAi?? masive tAi?? cilAi??t janAi?? vrarAi?? nAi?? KosovAi?? dhe janAi?? transferuar nAi?? BatajnicAi??, e qAi?? mAi?? pas janAi?? djegur dhe varrosur ai??i?? me njAi?? qAi??llim ai??i?? pAi??r tAi?? fshehur krimet e policisAi?? serbe, ushtarake dhe paramilitare. Shteti, prapa dhe shoqAi??ria vendosi ta injorojAi?? atAi??. Ka ende njAi?? fushAi?? policie nAi?? atAi?? vend, ku tAi?? gjithAi?? janAi?? tAi?? mbytur nga fjalimet politike nxitAi??se nAi?? lidhje me fuqinAi?? e policisAi?? serbe. Nuk ka monument, pllaka pAi??rkujtimore, asnjAi?? shenjAi??. AsnjAi?? nga organizatorAi??t, as ekzekutuesit e lAi??vizjes sAi?? trupit nuk janAi?? ndjekur penalisht. Paimagjinueshme krimi monstruoz u zbulua, para hundAi??s sonAi??, por me vetAi??dije kemi zgjedhur vendin tonAi??, por pAi??r atAi?? dhe kompania pAi??r tAi?? folur pAi??r BetejAi??n e KosovAi??s dhe popullit tAi?? qiellit.ai???

 

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.