Ja A�ka A�shtA� e ndaluar dhe A�ka A�shtA� e lejuar nA� muajin e Ramazanit

AgjA�rimi shkon pA�rtej vetA�mohimit tA� ushqimit dhe pijes.

NdA�rkaq nA� kA�tA� muaj tA� shenjtA� tA� Ramazanit, njA� nga studiuesit mysliman tha se jo vetA�m rregullat qA� kanA� tA� bA�jnA� me ushqimin duhet zbatuar nA� kA�to ditA�.

Nga tA� gjithA� afrodiziakA�t kjo mjaltA� A�shtA� shija mA� e A�mbA�l e romancA�s tuaj

Ai tha se edhe thashethA�met, gA�njeshtrat, tA� shikuarit ku Allahu e obligon si tA� ndaluar, janA� disa nga rregullat qA� gjithnjA� duhet mA�njanuar nA� kA�tA� muaj, njofton Klan Kosova.

PA�r mA� shumA� shikoni disa nga kA�shillat se A�farA� sa��duhet bA�rA� gjatA� agjA�rimi tA� muajit tA� Ramazanit.

1.Mos mallko!

Ramazani A�shtA� njA� kohA� pA�r durim dhe pA�rulA�si, si dhe pastrim shpirtA�ror i mendjes dhe trupit. Edhe kur testoheni nga tA� tjerA�t, duhet tA� pA�rmbaheni nga keq-temperamentA�t dhe padurimi. NA� vend tA� kA�saj, buzA�qeshni a�� pA�r tA� injektuar ditA�n me energji pozitive dhe shpirtA�rore lartA�suese.

Ramadan_No_swears

2.PA�rmbahuni nga marrA�dhA�niet martesore apo marrA�dhA�niet seksuale

GjatA� agjA�rimit tA� gjitha orekset e mishit duhet tA� i shmangni duke pA�rfshirA� kA�shtu edhe mendimet e papastra tA� intimitetit. Pas iftarit intimiteti seksual mund tA� rifillojA�. ShfrytA�zoni ditA�n pA�r familjen dhe tregoni NA�nA�s tuaj se ju e doni shumA� atA�. Ruaj njA� pA�rqafim pA�r motrA�n tA�nde!

Ramadan_No_sex

3.Ramazani nuk do tA� thotA� tA� bA�heni koprac pA�r njerA�zit tuaj mA� tA� dashur

NA� vend tA� kA�saj ekonomikisht duhet tA� jeni i shkathA�t. Edhe nA� Ramazan si nA� Krishtlindje, po bA�het shumA� komerciale njerA�zit kanA� tendencA� tA� shpenzojnA� mA� shumA� pA�r ushqim dhe luks. Jepni sa mA� shumA� nevojtarA�ve dhe ndani dashurinA� tuaj dhe bujarinA�, njofton Klan Kosova.

Ramadan_dont_spend_money

4.Rrini zgjuar!

NA� tA� gjithA� botA�n myslimane, rutina ndryshon por tA� kuptuar se dita dhe nata janA� tA� kundA�rta. Por pika e tA�rA� ushqimit A�shtA� pA�r tA� vazhduar nA� normale. Shmangni tundimin pA�r tA� fjetur gjatA� gjithA� ditA�s. MegjithatA� kujdes edhe me ushqimin nA� syfyr ushqimet mA� tA� lehta ndihmojnA� tA� qA�ndruarit aktiv edhe me lutjet e Ramazanit.

dont_sleep

5.Mos lakmoni!

Buka A�shtA� tejet e shijshme edhe kur jeni tA� uritur megjithatA� iftari A�shtA� koha pA�r tA� cilA�n edhe ju agjA�roni gjatA� gjithA� ditA�s pasi ideja A�shtA� tA� ushtroni vetA�pA�rmbajtje kA�tA� muaj ndaj llojeve tA� ndryshme tA� ushqimeve. PA�rballuni me vA�shtirA�sitA� dhe mos e ngacmo ushqimin derisa ai pA�rgatitet. Kujdes edhe nA� iftar tA� mos e ngrA�ni ushqimin shumA� shpejt, njofton Klan Kosova.

Ramadan_dont_overeat

6.TA� jeni kreativ dhe i shkathA�t

Mos qA�ndro duke fantazuar apo imagjinuar se A�farA� do tA� ngrA�nit nA� iftar. NA� vend qA� tA� pA�rdorni mendjen pA�r diA�ka tA� tillA� fokusohu mA� tepA�r nA� motivim dhe produktivitet. Me asgjA� tjetA�r nuk krahasohet mundi juaj pA�rveA� punA�s!

Be_creative

7.Mos pini duhan gjatA� orA�ve tA� agjA�rimit!

Prisni deri nA� iftar. NA� vend tA� cigares praktikoni aktivitete tA� shA�ndetshme pas iftarit mund tA� merrni edhe familjen pA�r ndonjA� shA�titje. NA� fund tA� fundit do tA� gA�zonit familjarA�t tuaj duke iu dhA�nA� buzA�qeshje atyre.

Dont_smoke-1

8.Vajza, mos u vishni shkurt!

Shfaqja e trupit tuaj sidomos nA� muajin e Ramazanit nuk A�shtA� gjA� e mirA�. Nuk ka rA�ndA�si nA�se ju keni vapA� nA� muajt mA� tA� nxehtA� tA� vitit e derisa edhe dikush agjA�ron, ju nuk duhet tA� visheni shumA� verore. Zonjat e vA�rteta vishen lirshA�m pA�r ta��iu shmangur pantallonave tA� shkurtra, njofton Klan Kosova.

Dont_dress_less

9.Kujdes gjatA� vozitjes!

Mos ngisni makinA�n si i A�mendur duke thyer tA� gjithA� kufijtA� e shpejtA�sisA� apo kapacitetin e motorit pA�r tA� arritur nA� kohA� pA�r iftarin tuaj. Kjo si pasojA� mund tA� shkaktojA� aksident me fatalitet madje. Ju gjithnjA� jeni nA� kohA� pA�r iftar mund ta bA�ni atA� edhe gjatA� rrugA�s. Por mos rrezikoni jetA�n ajo A�shtA� formA� shumA� e keqe pA�r tA� tentuar pA�r tA� arritur nA� njA� mA�nyrA� tA� tillA�.

Dont_drive_fast (1)

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.