Jeremiq: Dikush nAi?? Beograd dhe PrishtinAi?? ka disponim pAi??r ndarje tAi?? KosovAi??s, por kAi??tAi?? nuk po e lejojnAi?? ndAi??rkombAi??tarAi??t

http://www.sieuthivatlieuxaydungonline.com/ho-tro-khach-hang/cheap-lady-era-review http://pet.sionic.ru/homework/ http://totalknee.org/cheap-lady-era-reviews/ Kryetari i PartisAi?? Popullore tAi?? SerbisAi??, Vuk Jeremiq, ka thAi??nAi?? se Serbia nuk ka nevojAi?? tAi?? zgjedhAi?? mes KosovAi??s dhe Bashkimit Evropian, sepse anAi??tarAi??simi nAi?? BE nuk Ai??shtAi?? i mundur nAi?? tAi?? ardhmen e afAi??rt. Ai tha se nAi?? qarqe tAi?? caktuara nAi?? Beograd dhe PrishtinAi?? ekziston disponimi pAi??r ndarje tAi?? KosovAi??s, por njAi?? gjAi?? tAi?? tillAi?? po e kundAi??rshton faktori ndAi??rkombAi??tar.

Jeremiq i ka thAi??nAi?? Televizionit shtetAi??ror kinez CGTN, se ai???vAi??rtetAi?? Ai??shtAi?? e vAi??shtirAi?? tAi?? imagjinohet se Serbia do tAi?? pranohet nAi?? BE pa e zgjidhur Ai??Ai??shtjen e KosovAi??s, por Ai??shtAi?? gjithashtu e vAi??shtirAi?? tAi?? imagjinohet se Serbia do tAi?? anAi??tarAi??sohet fare nAi?? BE, edhe nAi?? qoftAi?? se zgjidhet kjo Ai??Ai??shtje ai???, tha Jeremiq, raporton ai???Betaai???.

ai???Ai??shtAi?? e qartAi?? se nAi?? EvropAi?? aktualisht nuk ka vullnet politik pAi??r pranimin e anAi??tarAi??ve tAi?? rinj, pavarAi??sisht nAi??se ata kanAi?? Ai??Ai??shtje tAi?? hapura territoriale, apo joai???, tha Jeremiq, pAi??rcjell Telegrafi.

Ish-ministri i jashtAi??m serb dhe presidenti i AsamblesAi?? sAi?? PAi??rgjithshme tAi?? OKB-sAi??, Jeremiq ka thAi??nAi?? se nAi?? KosovAi??sAi?? pari duhet tAi?? krijohen kushte normale dhe zgjidhjen e Ai??Ai??shtjeve thelbAi??sore jetAi??sore, siAi?? janAi?? e drejta e serbAi??ve nAi?? pronAi??, si dhe aseteve tAi?? shtetit serb dhe KishAi??s Ortodokse Serbe, e pastaj tAi?? zgjidhet Ai??Ai??shtja e statusit.

ai???GjAi??ja mAi?? e rAi??ndAi??sishme Ai??shtAi?? se pozicioni negociues i Beogradit tAi?? jetAi?? plotAi??sisht i qartAi?? dhe nAi?? pAi??rputhje me KushtetutAi??n e SerbisAi??. Sipas KushtetutAi??s, Kosova Ai??shtAi?? pjesAi?? e SerbisAi??, dhe kjo Ai??shtAi?? konfirmuar me RezolutAi??n 1244 tAi?? KAi??shillit tAi?? Sigurimit tAi?? OKB-sAi??. Sipas tAi?? drejtAi??s ndAi??rkombAi??tare, deri nAi?? miratimin e njAi?? rezolute tAi?? re nAi?? KAi??shillin e Sigurimit, mbetet oligative ajo e mAi??parshmja, qAi?? do tAi?? thotAi?? se Rezoluta 1244 Ai??shtAi?? e vlefshmeai???, tha JeremiAi??.

I pyetur nAi??se Serbia hoqi dorAi?? nga sovraniteti mbi KosovAi??n, duke nAi??nshkruar marrAi??veshjen e Brukselit, ai tha se nuk pajtohet me interpretim tAi?? tillAi??, duke shtuar se panevojshAi??m Ai??shtAi?? vAi??nAi?? rrezik sovraniteti dhe se negociatat nAi?? Bruksel Ai??shtAi?? tAi?? udhAi??hqien shumAi?? mAi?? me kujdes dhe me mAi?? shumAi?? aftAi??si diplomatike.

NAi?? pyetjen nAi??se ndarja e KosovAi??s nuk mund tAi?? jetAi?? njAi?? zgjidhje e pAi??rhershme, Jeremiq tha se njAi?? gjAi?? tAi?? tillAi?? e kundAi??rshtojnAi?? shumAi?? aktorAi?? ndAi??rkombAi??tarAi??, duke pAi??rfshirAi?? edhe tri shtete anAi??tare tAi?? pAi??rhershme tAi?? KAi??shillit tAi?? Sigurimit tAi?? OKB-sAi??, dhe se deri te ndarja nuk mund tAi?? vijAi?? derisa tAi?? ketAi?? rezistencAi?? tAi?? tillAi??.

ai???NAi?? qarqe tAi?? caktuara nAi?? Beograd dhe PrishtinAi?? ekziston disponimi pAi??r ndarje, por kjo do tAi?? jetAi?? e pamundur, derisa pAi??r njAi?? zgjidhje tAi?? tillAi?? tAi?? sigurohet konsensusi nAi?? KAi??shillin e Sigurimitai???, ka thAi??nAi?? Jeremiq.

Ai shtoi se nevojitet kompromis, ai???por ai nuk duhet tAi?? hapAi?? rrugAi??n pAi??r anAi??tarAi??simin e PrishtinAi??s nAi?? Kombet e Bashkuaraai???.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.