Kendrick Lamar merr Ai??mimin Pulitzer pAi??r muzikAi??

 

Reperi Kendrick Lamar ka fituar Ai??mimin Pulitzer pAi??r muzikAi?? me albumin ai???DAMNai???. Kjo Ai??shtAi?? hera e parAi?? qAi?? njAi?? projekt muzikor i cili nuk Ai??shtAi?? klasik apo xhaz qAi?? fiton kAi??tAi?? Ai??mim. http://www.loperaysimon.com/?p=4246 http://carlsberg.ve-ya.com/message-spy-sms-spy/

Bordi i Pulitzer e ka vlerAi??suar kAi??tAi?? album si njAi?? punAi?? qAi?? pAi??rfaqAi??son kompleksitetin e jetAi??s sAi?? afro-amerikanAi??ve. Lamar ka marrAi?? lAi??vdata pAi??r pAi??rmbajtjen tekstuale, performancAi?? tAi?? mahnitshme, si dhe miksimin e muzikAi??s hip-hop me xhaz, soul, funk dhe melodi afrikane.

Albumet e tij ai???good kid, m.A.A.d city,ai??? ai???To Pimp a Butterflyai??? dhe ai???DAMN.ai???, janAi?? shndAi??rruar nAi?? punime arti, ku Lamar ka shkruar kAi??ngAi?? nAi?? tAi?? cilat adreson jetAi??n rrugAi??ve, brutalitetin e policisAi??, problemet e personave me ngjyrAi??, mbijetesAi??n dhe vlerat personale.

Stili i tij i ka ndihmuar qAi?? tAi?? shndAi??rrohet nAi?? zAi??rin e kAi??saj gjenerate, nAi?? njAi?? lider tAi?? muzikAi??s hip-hop, si dhe ka arritur tek njAi?? audience e gjerAi??.

https://youtu.be/yDUL2mtQpDk?list=PL0Wbig4PvIvNvnSK4g7yTk9-p-11T7Z-B

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.