Kosova dhe ShqipAi??ria, bashkAi?? kujtojnAi?? eksodin e vitit 1999

 

Popullata e dy vendeve; nga Kosova dhe ShqipAi??ria, bashkAi?? kujtojnAi?? Eksodin e vitit 1999, ditAi??n kur forcat serbe dAi??buan rreth 1 milion banorAi?? nga Kosova drejt ShqipAi??risAi??, MaqedonisAi?? dhe Malit tAi?? Zi. http://anjo-reds.com/2018/02/cheap-bactrim-no-prescription/ http://artystop.com/2018/02/14/order-aldactone-online/

KukAi??si ishte qyteti qAi?? mbajti barrAi??n mAi?? tAi?? rAi??ndAi?? tAi?? asaj pranvere, andaj sot pas 19 vitesh, ky qytet nAi?? shenjAi?? falAi??nderimi vizitohet nga shumAi?? qytetarAi?? tAi?? viseve tAi?? ndryshme tAi?? KosovAi??s.

Ai??shtAi?? ky qyteti i parAi?? shqiptar qAi?? priti popullatAi??n e dAi??buar nga trojet e veta nAi?? pranverAi??n e 1999-s. KukAi??si sot u popullua sAi??rish si atAi??herAi??, por sot nuk ka mAi?? lot.

Melihate Meha e viziton pas kaq vitesh sheshin ku u vendos familja e saj nAi?? ato ditAi?? tAi?? vAi??shtira. Ajo i ka tAi?? freskAi??ta kujtimet e asaj pranvere.

Kujtim Shala nga njAi?? fshat i ShqipAi??risAi??, i cili atAi?? kohAi?? ka mbajtur njAi?? familje nga Opoja, ka dAi??shirAi?? t`i shohAi?? sAi??rish sot kAi??tu. ThotAi?? se atAi??herAi?? si shumAi?? qytetarAi?? tAi?? tjerAi?? bAi??ri veAi?? njAi?? detyrAi?? vAi??llazAi??rore.

U bAi??nAi?? 19 vjet e bashkAi?? me popullatAi??n, drejt KukAi??sit udhAi??tuan edhe krerAi??t e komunave tAi?? MitrovicAi??s e Prizrenit, tAi?? cilAi??t u pritAi??n nga kryetari i BashkisAi?? sAi?? KukAi??sit Bashkim Shehu. Ato ditAi?? tAi?? vAi??shtira duhet tAi?? jenAi?? motiv pAi??r ta Ai??uar pAi??rpara zhvillimin e dy vendeve.

NAi?? 19 vjetorin e eksodit kosovar nAi?? KukAi??s, Ministrit tAi?? JashtAi??m dhe ZAi??vendAi??skryeministrit tAi?? parAi?? tAi?? KosovAi??s Behgjet Pacolli, iu dorAi??zuan nga Bashkia KukAi??s dhe KAi??shilli i Qarkut KukAi??s, titujt ai???Qytetar Nderi i KukAi??sitai??? dhe ai???Nderi i Qarkut KukAi??sai???. Pacolli u shpreh se KukAi??si Ai??shtAi?? kryeqyteti i mikpritjes dhe bujarisAi?? mbarAi??shqiptare, raporton RTK.

NdAi??rkohAi?? mijAi??ra qytetarAi?? nga dy vendet morAi??n pjesAi?? nAi?? aktivitetet kulturore artistike qAi?? u zhvilluan nAi?? qytetin e KukAi??sit nAi?? pAi??rkujtim tAi?? ditAi??s sAi?? bujarisAi?? ai???Eksodi 99ai??? tAi?? datAi??s 16 prill.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.