Kryeministrja britanike: Kosova dhe Ballkani pA�rballen me probleme tA� shumta

 

Kryeministrja britanike, Theresa May, ka marrA� sot pjesA� nA� Samitin e BE-sA� mA� vendet e Ballkanit PA�rendimor.

GjatA� qA�ndrimit tA� saj nA� Sofje ajo shprehu edhe njA�herA� pA�rkushtimin e BritanisA� sA� Madhe karshi rajonit tA� Ballkanit PerA�ndimor.

Ajo shtoi se a�?historia A�shtA� tregues se kur shtetet e Ballkanit PerA�ndimor janA� stabile dhe tA� sigurta, e tA�rA� Evropa A�shtA� e tillA�a�?.

Duke folur pA�r KosovA�n dhe rajonin e Ballkanit, May nA�nvizoi se e kaluara ka qenA� e vA�shtirA� pA�r shtetet e kA�tij regjioni, e edhe gjatA� ditA�ve tA� sotme kA�to vende pA�rballen me probleme tA� cilat rrezikojnA� progresin, raporton lajmi.net.

a�?Pa dyshim qA� e kaluara ka qenA� e vA�shtirA� pA�r KosovA�n, ShqipA�rinA�, BosnjA�n, MaqedoninA�, Malin e Zi dhe SerbinA� tA� cilat ende pA�rballen me rreziqe tA� progresit tA� tyrea�?, deklaroi May.

Ajo foli edhe pA�r samitin e rradhA�s tA� vendeve tA� Ballkanit PerA�ndimor i cili do tA� mbahet nA� LondA�r nA� muajin korrik, pA�r tA� cilin tha se do tA� adresojA� problemet e korrupsionit, krimit tA� organizuar dhe stabilitetit ekonomik.

May po ashtu tha se Samiti i LondrA�s do tA� tentojA� qA� tA� rrisA� bashkA�punimin poliotike mes vendeve tA� rajonit, si dhe mes atyre shteteve tA� dala nga konflikti i viteve tA� 90-ta.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.