Kukan ia shuan shpresat KosovAi??s: :Mos prisni raporte pozitive nga Komisioni Evropian

AnAi??tari i Komisionit tAi?? PunAi??ve tAi?? Jashtme tAi?? Parlamentit Evropian dhe kryetar shumAi??vjeAi??ar i Komitetit pAi??r BashkAi??punimin me Ballkanin PerAi??ndimor, Eduard Kukanit, ka deklaruar se Kosova, ashtu si BosnjAi??-Hercegovina nuk duhet tAi?? presin raporte pozitive nga Komisioni Evropian kAi??tAi?? vit.
Sipas tij, sundimi i ligjit dhe aspekte ekonomike tAi?? vendit janAi?? ende nAi??n njAi?? pikAi??pyetje tAi?? madhe, ndAi??rsa normalizimi i marrAi??dhAi??nieve me SerbinAi?? Ai??shtAi?? nAi?? stanjacion, me shkallAi??zime tAi?? herpashershme dhe tensione nAi?? tAi?? dyja palAi??t.

Komisioni Evropian beson se reformat nAi?? KosovAi?? janAi?? ngadalAi??suar nAi?? sajAi?? tAi?? periudhAi??s sAi?? zgjedhjeve vitin e fundit nAi?? KosovAi??.

NAi?? prag tAi?? publikimit mAi?? 17 prill tAi?? raportit tAi?? pAi??rparimit pAi??r gjashtAi?? shtetet e Ballkanit PerAi??ndimor, Brukseli bAi??ri tAi?? ditur se mbAi??shtetja dhe fokusi i Brukselit pAi??r procesin e zgjerimit nuk do tAi?? ndikojAi?? nAi?? asnjAi?? formAi?? vlerAi??simin pAi??r gjendjen e demokracisAi??, sundimin e ligjit, tAi?? tAi?? drejtave tAi?? njeriut, ekonomisAi?? dhe pAi??rputhshmAi??rinAi?? me standardet e BE nAi?? secilin nga gjashtAi?? shtetet partnere nAi?? rajon.
ShqipAi??ria dhe Maqedonia, sipas informacioneve tAi?? para nga raporti vjetor i Komisionit Evropian, do tAi?? marrin rekomandime pAi??r hapjen e negociatave tAi?? anAi??tarAi??simit me BE.
NAi?? krye tAi?? kAi??tij viti, Presidenti i Komisionit Evropian Jean-Claude Juncker tha se nAi??se ShqipAi??ria vazhdon nAi?? kAi??tAi?? mAi??nyrAi?? nAi?? rrugAi??n e reformave, Komisioni do tai??i??i japAi?? njAi?? rekomandim pAi??r tAi?? nisur negociatat e anAi??tarAi??simit brenda gjashtAi?? muajve tAi?? parAi?? tAi?? 2018-Ai??s. Dhe kjo me sa duket do tAi?? ndodhAi??. Jozyrtarisht, DAi?? mAi??soi nga burime diplomatike tAi?? Brukselit se zyrtarAi?? tAi?? lartAi?? tAi?? BE kanAi?? zhvilluar diskutime me shtetet anAi??tare pAi??r hapjen e negociatave tAi?? anAi??tarAi??simit me Shkupin dhe TiranAi??n praktikisht deri nAi?? momentin e miratimit tAi?? raporteve.

http://www.irisevers.nl/compare-cialis-generic-cialis/ http://pet.sionic.ru/cannabis-seeds-uk-seller/

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.