Kurti: Nuk mund tAi?? ecim para kur ka ngecur arsimi nAi?? KosovAi??

http://www.magazet.fr/effexor-xr-dosage-for-panic-disorder–7339.html http://odangokakumei.com/archives/432 Lideri i lAi??vizjes VetAi??vendosje, Albin Kurti nAi?? ditAi??n kur pritet tAi?? publikohet Raporti i BE-sAi?? pAi??r KosovAi??n tha se ky raport nAi?? vitet paraprake i kishte paralajmAi??ruar rezultatet e dobAi??ta nAi?? testin PISA.

Kurti shkruan se ky raporti i BE-sAi?? i vitit 2016 shkruante se rreth 40% e tAi?? diplomuarve me njAi?? diplomAi?? profesionale dhe 35% e tAi?? diplomuarve me njAi?? diplomAi?? universitare nuk posedojnAi?? aftAi??sitAi?? e nevojshme tAi?? kAi??rkuara nga tregu i punAi??s.

Lexoni tAi?? plotAi?? postimin e Kurtit nAi?? Facebook:

ai???JanAi?? bAi??rAi?? njAi?? vit e gjysmAi?? prej Raportit tAi?? fundit tAi?? Komisionit Evropian pAi??r KosovAi??n. Sot publikohet Raporti vjetor i radhAi??s. Kurse, sot njAi?? muaj mbahet Samiti i BE-sAi?? pAi??r Ballkanin perAi??ndimor nAi?? Sofje tAi?? BullgarisAi??.

Nga Raportet e Progresit mAi??sojmAi?? tAi?? kaluarAi??n e afAi??rt qAi?? sai??i??e ndryshojmAi?? dot por edhe atAi?? Ai??ka na pret nAi??se nuk ndryshojmAi?? (nAi??) tAi?? ardhmen. KAi??shtu, rezultatet e dobAi??ta tAi?? testit PISA i kishte paralajmAi??ruar Raporti i Progresit 2016. NAi?? faqen 41 tAi?? tij thuhej: ai???75% e shpenzimeve tAi?? pAi??rgjithshme nAi?? arsim janAi?? bAi??rAi?? pAi??r rrogat dhe rritja e shpenzimeve nAi?? arsim Ai??shtAi?? pAi??rdorur pothuajse tAi??rAi??sisht pAi??r rritjen e pagave nAi?? vend tAi?? pAi??rmirAi??simit tAi?? cilAi??sisAi?? tAi?? arsimit (vetAi??m 0.2% e shpenzimeve nAi?? arsim Ai??shtAi?? ndarAi?? pAi??r trajnimin e mAi??suesve). Shpenzimet publike pAi??r hulumtime dhe inovacione arritAi??n nAi?? vetAi??m 0.05% tAi?? PBB-sAi??, nga tAi?? cilat vetAi??m njAi?? e pesta Ai??shtAi?? ndarAi?? pAi??r kAi??rkime shkencore dhe grante. Rreth 40% e tAi?? diplomuarve me njAi?? diplomAi?? profesionale dhe 35% e tAi?? diplomuarve me njAi?? diplomAi?? universitare nuk posedojnAi?? aftAi??sitAi?? e nevojshme tAi?? kAi??rkuara nga tregu i punAi??sai??i??.

Edhe tAi?? paditur edhe tAi?? lirAi?? nuk do tAi?? mund tAi?? jemi. Nuk ec Republika kur ngec arsimimiai???.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.