Kurti: Qeveria hallin vetAi??m nAi?? autostrada, thua se jemi tranzit

http://22.vlsadik.ru/?p=3451 http://www.magazet.fr/maxalt-mlt-generic-price–7226.html http://059nsk.ru/2018/02/12/trazodone-online-pharmacy/

Kryetari i LAi??vizjes VetAi??vendosje, Albin Kurti, ka akuzuar tAi?? gjitha qeveritAi?? deri tani, qAi?? nuk po kontribuojnAi?? aspak pAi??r tAi?? ulur papunAi??sinAi??.

Kurti ka thAi??nAi?? se kur bashkAi??bisedon me qytetarAi?? tAi?? moshave tAi?? ndryshme, asnjAi??herAi?? nuk i dAi??gjon duke kAi??rkuar para por vetAi??m punAi??.

Tutje, ai ka thAi??nAi?? se Kosova pAi??rveAi?? papunAi??sisAi??, ka edhe arsim e ekonomi tAi?? dobAi??t.

Kurti thotAi?? se partnerAi?? e ish partnerAi?? tAi?? koalicioneve qeverisAi??se, hallin e kanAi?? vetAi??m nAi?? autostrada. Tutje, Kurti thotAi?? se me kAi??so qeverish, mAi?? shumAi?? kanAi?? frikAi?? tAi?? punAi??suarit qAi?? do tAi?? mund ta humbin vendin e punAi??s sesa qAi?? kanAi?? shpresAi?? tAi?? papunAi??t qAi?? do tAi?? mund tAi?? gjejnAi?? njAi?? vend pune.

Postimi i plotAi?? i Kurtit:

Tranzit nAi?? vendin tonAi???

NAi?? KosovAi??n tonAi?? vetAi??m Ai??do i katAi??rti qytetar i aftAi?? pAi??r punAi?? Ai??shtAi?? i punAi??suar, dy prej tre tAi?? rinjAi??ve nuk janAi?? tAi?? punAi??suar dhe vetAi??m Ai??do e teta grua ka njAi?? vend pune. 3/4 e tAi?? papunAi??ve janAi?? tAi?? papunAi?? afatgjatAi??, pra pAi??r mAi?? shumAi?? se 12 muaj. Dhe, 1/3 e tAi?? rinjve tAi?? moshave midis 15 dhe 24 vjeAi?? nuk janAi?? as tAi?? punAi??suar, as nAi?? shkollim e as nAi?? ndonjAi?? trajnim. Shkalla e punAi??simit tek kAi??ta Ai??shtAi?? vetAi??m 8,5%. Shumica e tAi?? punAi??suarve nAi?? KosovAi?? nuk janAi?? tAi?? punAi??suar nAi?? profesionet e tyre dhe mbi 20 mijAi?? tAi?? diplomuar nAi?? universitet janAi?? tAi?? papunAi??. Arsimin e kemi tAi?? dobAi??t, ekonominAi?? e kemi tAi?? dobAi??t, lidhjen e arsimit me ekonominAi?? e kemi tAi?? dobAi??t. Kur bisedoj me qytetarAi?? tAi?? komunave e moshave tAi?? ndryshme, asnjAi??ri prej tyre nuk mAi?? thotAi?? qAi?? do para, dhe, pothuajse tAi?? gjithAi?? mAi?? thonAi?? se duan punAi??. NjerAi??zit tanAi?? duan tAi?? fitojnAi?? me punAi??, nuk janAi?? hajna, nuk duan tAi?? vjedhin. NdAi??rkohAi??, qeveritarAi?? qAi?? kanAi?? nga disa vende pune vjedhin pAi??r vete e nuk punojnAi??. PartnerAi?? e ish partnerAi?? tAi?? koalicioneve qeverisAi??se kanAi?? hall vetAi??m se a do tai??i??i bie autostrada e re kah tokat e tyre tAi?? blera rishtas, a do ta marrin hisen e tyre nAi??pAi??r borde agjencish e ndAi??rmarrjesh, a do ta fitojAi?? filan tenderin fistek biznesmeni i afAi??rt me taai??i??

Me kAi??so qeverish mAi?? shumAi?? kanAi?? frikAi?? tAi?? punAi??suarit qAi?? do tAi?? mund ta humbin vendin e punAi??s sesa qAi?? kanAi?? shpresAi?? tAi?? papunAi??t qAi?? do tAi?? mund tAi?? gjejnAi?? njAi?? vend pune. PAi??rqendrimi i qeverisAi?? nAi?? autostrada Ai??shtAi?? si tAi?? shesAi??sh shtAi??pinAi?? pAi??r tAi?? blerAi?? veturAi??. Pra, sai??i??ka mAi?? shtetndAi??rtim e zhvillim, sepse sai??i??ka punAi??sim e siguri, arsim e shAi??ndetAi??si, por ka veAi??se mundAi??si qarkullimi e udhAi??timi, thua se jemi tranzit nAi?? vendin tonAi??! Sipas tAi?? dhAi??nave nga tetori i vitit 2016 i Raportit tAi?? FMN World Economic Outlook, 85% e ushqimit nAi?? botAi?? Ai??shtAi?? prodhim vendAi??s, prandaj ushqimi pAi??rbAi??n vetAi??m 8% tAi?? tregtisAi?? globale. 30% e punAi??torAi??ve nAi?? botAi?? punojnAi?? nAi?? agrikulturAi??. Toka e punuar nga ajo e punueshme nAi?? Azi Ai??shtAi?? 98%, kurse nAi?? EvropAi?? Ai??shtAi?? 90%. Mesatarja botAi??rore Ai??shtAi?? 80%. NAi?? KosovAi??, mezi 50%. Kosova i ka 74.000 hektarAi?? pAi??r ujitje mirAi??po vetAi??m 12.000 hektarAi?? ujiten. Kjo Ai??shtAi?? arsyeja pse nAi?? KosovAi?? mbillen aq shumAi?? gruri e misri tAi?? cilave nuk u nevojitet ujitja pAi??rveAi?? shirave. PAi??r pasojAi??, raportin eksport/import me SerbinAi?? e kemi 1/13 ndAi??rsa edhe me Bosnje dhe HercegovinAi??n e kemi 1/10!

Tejet tAi?? shtrenjta janAi?? kAi??to qeveri tAi?? njAi??jta, pAi??r tAi?? tashmen e pAi??r tAi?? ardhmen tonAi??. Sigurisht qAi?? nuk ua kishim borxh. Sigurisht qAi?? nuk ia vlen barra qiranAi??.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.