Ky shtet i varur mA� sA� shumti nga duhani

 

NA� vitin 2025, 21 pA�r qind e zviceranA�ve mbi 15 vjeA� do tA� tymosin rregullisht cigare. Kjo A�shtA� treguar nga njA� ekstrapolim i bA�rA� nga Organizata BotA�rore e ShA�ndetA�sisA� OBSH. NA� vitin 2010, norma ishte 25.8 pA�r qind.

Sipas OBSH, Zvicra nuk do tA� arrijA� objektivin e saj pA�r uljen e nivelit tA� pirjes sA� duhanit me 30 pA�r qind midis 2010 dhe 2025.

Organizata BotA�rore e ShA�ndetA�sisA� kritikon dallimet kantonale nA� ndalimin e pirjes sA� duhanit dhe kA�rkesat pA�r reklamimin e duhanit.

Zyra Federale e ShA�ndetit Publik deklaron se legjislacioni aktual nA� ZvicA�r dhe drafti i Ligjit mbi produktet e duhanit nuk plotA�sojnA� kA�rkesat minimale tA� KonventA�sA� nA� KuadA�r tA� OBSH-sA�.

Lexo edhe:  Kështu dukej palestra në vitet e 40’ta, do të befasoheni nga pamjet (Video)

Por jo vetA�m Zvicra A�shtA� e ranguar keq nA� zvogA�limin e normave tA� pirjes sA� duhanit. NA� mbarA� botA�n raportohet pA�r 30 pA�r qind midis 2010 dhe 2025. Kjo A�shtA� raportuar nga OBSH nA� raportin e saj tA� duhanit. Kjo u prezantua nA� GjenevA� me rastin e DitA�s BotA�rore tA� Duhanit.

Zvicra e dobA�t nA� luftA�n kundA�r varA�sisA� sA� duhanit

NA� vitin 2025, 21 pA�r qind e zviceranA�ve mbi 15 vjeA� do tA� tymosin rregullisht njA� cigare. Kjo A�shtA� treguar nga njA� ekstrapolim nga Organizata BotA�rore e ShA�ndetA�sisA� OBSH. NA� vitin 2010, norma ishte 25.8 pA�r qind, shkruan albinfo.ch.

Lexo edhe:  Pajisja që vizaton foton tuaj në makiato vjen së shpejti (Foto)

Sipas OBSH, Zvicra nuk do tA� arrijA� objektivin e saj pA�r uljen e nivelit tA� pirjes sA� duhanit me 30 pA�rqind midis 2010 dhe 2025.

Organizata BotA�rore e ShA�ndetA�sisA� kritikon dallimet kantonale nA� ndalimin e pirjes sA� duhanit dhe kA�rkesat pA�r reklamimin e duhanit.

Zyra Federale e ShA�ndetit Publik deklaron se legjislacioni aktual nA� ZvicA�r dhe drafti i Ligjit mbi produktet e duhanit nuk plotA�sojnA� kA�rkesat minimale tA� KonventA�sA� nA� KuadA�r tA� OBSH-sA�.

Por jo vetA�m Zvicra A�shtA� e ranguar keq nA� zvogA�limin e normave tA� pirjes sA� duhanit. NA� mbarA� botA�n raportohet pA�r 30 pA�r qind midis 2010 dhe 2025. Kjo A�shtA� raportuar nga OBSH nA� raportin e saj tA� duhanit. Kjo u prezantua nA� GjenevA� me rastin e DitA�s BotA�rore tA� Duhanit, shkruan albinfo.ch.

Lexo edhe:  Fotografitë që shkaktuan reagime publike

A�shtA� vlerA�suar se tre milionA� njerA�z vdesin A�do vit nga pA�rdorimi i duhanit dhesA�mundjeve tA� zemrA�s. NA� vitin 2010, rreth 60 pA�r qind e njerA�zve kinezA� nuk e dinin se pirja e duhanit mund tA� shkaktojA� sulme nA� zemA�r.

A�shtA� vlerA�suar se tre milionA� njerA�z vdesin A�do vit nga pA�rdorimi i duhanit dhesA�mundjeve tA� zemrA�s. NA� vitin 2010, rreth 60 pA�r qind e njerA�zve kinezA� nuk e dinin se pirja e duhanit mund tA� shkaktojA� sulme nA� zemA�r.

Artikuj të ngjashëm

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.