Lakra pa mish: DrekA� e shkA�lqyeshme plot vitamina!

 

PA�rbA�rA�sit:

a�� 1 lakA�r,
a�� 2-3 karota,
a�� 1 tufA� qepA� tA� reja,
a�� 5-6 thelpinj hudhre,
a�� 1 selino,
a�� 2-3 patate,
a�� spec tA� gjelbA�r (i A�mbA�l dhe djegA�s),
a�� 1-2 domate (mund tA� jenA� edhe tA� ziera),
a�� erA�za tA� thata,
a�� spec tA� kuq tA� bluar,
a�� 1 lugA� miell,
a�� vaj.

PA�rgatitja:

LakrA�n priteni nA� kube tA� mA�dha dhe qiteni gjysmA�n nA� tenxhere, ndA�rkaq perimet pritni nA� rrathA� apo nA� kube dhe qitni nA� mes tA� tenxheres nA� lakA�r dhe mbuloni me pjesA�n tjetA�r tA� lakrA�s.

Lexo edhe:  Gjevrek me susam: Pjekurinë turke të cilën duhet patjetër ta provoni!

Shtoni specin, fletA�t e selinos dhe majdanozin. Qitni ujA� deri nA� gjysmA� dhe lA�reni tA� zihet rreth 45-50 minuta. Shtoni erA�zat dhe domaten kur tA� zihet lakra.

NA� tigan qitni pak vaj, shtoni miellin dhe hudhrat. FA�rgoni pak, shtoni specin e kuq tA� bluar dhe menjA�herA� hiqeni nga shporeti dhe qiteni nA� lakA�r.

Provoni, dhe shtoni kripA� nA�se e shihni tA� nevojshme. Pritni edhe pak fletA� majdanozi.

LA�reni tA� vlojA� edhe njA� deri nA� dy minuta dhe hiqeni nga shporeti.

Ju bA�ftA� mirA�!

Artikuj të ngjashëm

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.