Maqedonia mbA�shtet regjisorin kosovar Hysaj me filmin a�?Hanaa�?

Agjencia Maqedonase e Filmit sapo ka publikuar rezultatet e projekteve filmike fituese tA� konkursit tA� tyre tA� fundit ku projekti filmik a�?HANAa�? i regjisorit kosovar Ujkan Hysaj A�shtA� njA�ri ndA�r ta.

a�?HANAa�? me skenar nga Fadil Hysaj dhe producent Kushtrim Koliqi A�shtA� mbA�shtetur nga Qendra Kinematografike e KosovA�s nA� vitin 2017 dhe pA�r temA� ka SarA�n, njA� aktore e dhunuar gjatA� luftA�s nA� KosovA� e qA� bA�het protagoniste e njA� filmi tA� huaj qA� ka pA�r temA� dhunimin. NdA�rsa pA�rjeton tA� njA�jtat situata, mA� nA� fund arrin tA� lirojA� veten nga trauma e saj.

Lexo edhe:  Shefja e BE-së në Kosovë zhvillon takim me Dedën e Kusarin

QKK gjithashtu njofton se ky A�shtA� i katA�rti projekt filmik nga Kosova qA�mbrenda njA� viti gjejnA� mbA�shtetjen nga Maqedonia.

Artikuj të ngjashëm

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.