MaskA� pA�r flokA� nga mustarda

A�shtA� interesante qA� maska nga mustarda A�shtA� praktikuar gjatA� viteve gjashtA�dhjetA� tA� shekullit tA� kaluar. Ajo nuk e ka humbur popullaritetin e saj, falA� rezultatet tA� cilat i jep.

NA�se flokA�t tuaj rriten ngadalA� dhe dA�shironi qA� pA�r njA� kohA� tA� shkurtA�r tA� keni flokA� tA� shA�ndetshme dhe tA� gjatA�, mund ta��ju ndihmojA� maska nga mustarda. Stimulon rritjen dhe jep rezultat tA� shkA�lqyeshA�m pA�r njA� kohA� tA� shkurtA�r.

Gjithashtu duhet pA�rmendur qA� maska nga mustarda pA�rbA�het nga pA�rbA�rA�sit natyralA� dhe u pA�rshtatet pronarA�ve si pA�r flokA� natyralA� ashtu edhe flokA� tA� ngjyrosur.

MegjithatA�, pA�rdorimi i kA�saj maske nuk A�shtA� i pA�rshtatshA�m pA�r biondinat, sepse mund ta��u japA� ngjyrA� tA� verdhA� nA� afA�rsi tA� rrA�njA�ve tA� flokA�ve.

Si ta pA�rgatitni maskA�n nga mustarda nA� shtA�pi?

PA�r tA� pA�rgatitur kA�tA� maskA� nA� shtA�pi ju nevojiten kA�ta pA�rbA�rA�s:

a�� njA� lugA� e gjysmA� mustardA�,
a�� 1 lugA� vaj ulliri,
a�� 2 tA� verdhA� tA� vezA�ve,
a�� 1 lugA� e vogA�l mjaltA�,
a�� njA� lugA� e gjysmA� ujA� tA� nxehtA�.

PA�rgatitja:

Qitni mustardA�n nA� njA� enA� dhe pA�rzieni mirA� me ujA�. LA�reni tA� qA�ndrojA� 4 minuta. Pastaj shtoni pA�rbA�rA�sit e tjerA� dhe lA�reni maskA�n tA� qA�ndrojA� edhe 3 minuta.

Pastaj qiteni maskA�n nA� lA�kurA� tA� kokA�s sikur i ngjyrosni rrA�njA�t e flokA�ve. MaskA�n mund ta qitni me brushA� apo me gishta. GjA�ja kryesore A�shtA� qA� maska nuk qitet nA� gjatA�sinA� e flokA�ve.

Kur ta qitni maskA�n nA� lA�kurA�n e kokA�s, mbA�shtillni flokA�t me foli (alumini apo tA� tejdukshme), pastaj ngroheni kokA�n me peshqir. Mbajeni maskA�n rreth 20 minuta.

NA�se papritur ndieni therje, menjA�herA� shpA�lajeni maskA�n nA� mA�nyrA� qA� tA� mos e dA�mtoni lA�kurA�n e kokA�s. PA�r tA� arritur rezultate, pA�rdorni maskA�n njA� herA� nA� javA�.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.