Merkel telefonon ThaAi??in, Presidenca: Na pAi??rgAi??zoi pAi??r rolin konstruktiv nAi?? dialog

http://invoexports.com/?p=572 http://yalasarat.info/1396/11/27/effexor-chronic-pain-treatment/ http://www.irisevers.nl/colospa-how-much/ Presidenti Hashim ThaAi??i ka njoftuar se sot ka zhvilluar njAi?? bisedAi?? telefonike me Kancelaren e RepublikAi??s Federale tAi?? GjermanisAi??, Angela Merkel.
TemAi?? kryesore e bisedAi??s ndAi??rmjet presidentit ThaAi??i dhe kancelares Merkel, sipas kumtesAi??s, ishin forcimi i marrAi??dhAi??nieve bilaterale ndAi??rmjet dy shteteve dhe domosdoshmAi??ria e vazhdimit tAi?? dialogut pAi??r normalizimin e marrAi??dhAi??nieve ndAi??rmjet KosovAi??s dhe SerbisAi??.

Presidenti ThaAi??i ka theksuar se Kosova mbetet e pAi??rkushtuar pAi??r zbatimin e tAi?? gjitha marrAi??veshjeve tAi?? arritura deri mAi?? tani, si dhe pAi??r arritjen e njAi?? marrAi??veshjeje pAi??rfundimtare ligjAi??risht tAi?? obligueshme ndAi??rmjet KosovAi??s dhe SerbisAi??.

NdAi??rsa, sipas njoftimit, “kancelarja Merkel e ka pAi??rgAi??zuar presidentin ThaAi??i pAi??r rolin konstruktiv tAi?? KosovAi??s nAi?? procesin e dialogut me SerbinAi??, pAi??r ratifikimin e marrAi??veshjes pAi??r shAi??nimin e vijAi??s kufitare me Malin e Zi dhe pAi??r funksionalizimin e Ekipit Menaxhues, qAi?? Ai??shtAi?? kompetent pAi??r hartimin e draftit tAi?? Statutit tAi?? Asociacionit tAi?? komunave me shumicAi?? serbe”.

Presidenti ThaAi??i e ka falAi??nderuar kancelaren Merkel pAi??r mbAi??shtetjen qAi?? Gjermani i ka dhAi??nAi?? KosovAi??s nAi?? tAi?? gjitha periudhat, thuhet nAi?? njoftimin e presidencAi??s.

“Sapo zhvillova njAi?? bisedAi?? telefonike me kancelaren Merkel, e cila Ai??shtAi?? mbAi??shtetAi??se e madhe e perspektivAi??s evropiane pAi??r tAi?? gjitha shtetet e Ballkanit PerAi??ndimor. Me kancelaren Merkel biseduam pAi??r forcimin e marrAi??dhAi??nieve bilaterale dhe pAi??r domosdoshmAi??rinAi?? e vazhdimit tAi?? dialogut pAi??r normalizimin e marrAi??dhAi??nieve ndAi??rmjet KosovAi??s dhe SerbisAi??. AtAi?? e sigurova se Kosova mbetet e pAi??rkushtuar pAi??r zbatimin e tAi?? gjitha marrAi??veshjeve tAi?? arritura dhe pAi??r arritjen e njAi?? marrAi??veshjeje pAi??rfundimtare ligjAi??risht tAi?? obligueshme ndAi??rmjet KosovAi??s dhe SerbisAi??. PjesAi?? e bisedAi??s sonAi?? ishte edhe roli konstruktiv i KosovAi??s nAi?? procesin e dialogut me SerbinAi??, ratifikimi i marrAi??veshjes pAi??r shAi??nimin e vijAi??s kufitare me Malin e Zi dhe funksionalizimi i Ekipit Menaxhues, i cili Ai??shtAi?? kompetent pAi??r hartimin e draftit tAi?? Statutit tAi?? Asociacionit tAi?? komunave me shumicAi?? serbe”, ka njoftuar Presidenti edhe nAi?? faqen e tij nAi?? facebook.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.