Miratohet Ligji pA�r PrishtinA�n

 

Me 66 vota pA�r, 1 abstenim, deputetA�t e Kuvendit tA� KosovA�s kanA� votuar projektligjin pA�r PrishtinA�n.

NA� shqyrtimin e dytA� tA� kA�tij A�Projektligjit, u ngjall njA� debat pA�r amendamentin numA�r dy kA�tij projektligji, i cili pA�rcakton kryeqytet tA� KosovA�s PrishtinA�n, ndA�rsa Prizrenin si kryeqytet historik tA� KosovA�s.

Edhe pse pati kundA�rshtime pA�r amendamentin numA�r dy nga deputet tA� LDK-sA�, me shumicA� votash Prizreni me kA�tA� projektligj mbetet kryeqytet historik.

Kryetari iA�Komisionit pA�r AdministratA� Publike, Nait Hasani ka paraqitur dhe arsyetuar raportin me rekomandime, i cili tha se A�shtA� mA� rA�ndA�si qA� pas shumA� vitesh, nA� Kuvendin e KosovA�s po shqyrtohet ligjin pA�r kryeqytetin e KosovA�s, PrishtinA�n, dhe komisioni sipas tij, ka bA�rA� hulumtimet, shqyrtimet, analizat e kA�tij projektligji, i cili ka bA�rA� edhe vizitat studimore nA� qendrat e rajonit.

Dhe Komisioni ka ardhur nA� pA�rfundim se ky projektligj iA�plotA�son kushtet pA�r miratim nA� kuvendin e KosovA�s.

Deputeti i LDK-sA�, Driton Selmanaj, tha se askush nuk A�shtA� kundA�r qA� Prizrenin me trajtuar si super qytet historik, por nuk e ka vendin nA� projektligjin pA�r kryeqytetin e KosovA�s, PrishtinA�n.

DeputetA�t gjatA� debatit kanA� pasur A�vA�rejtje edhe pA�r A�A�shtjen e rregullimit tA� sigurisA� nA� kryeqytet, pA�r PolicinA�.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.