Negociata tA� veA�anta ndA�rmjet KosovA�s dhe SerbisA� pA�r energjinA�, ndA�rmjetA�sojnA� gjermanA�t

Kryeministri i KosovA�s, Ramush Haradinaj, priti nA� takim njA� delegacion tA� kryesuar nga Klaus Toepfer, ish-ministA�r gjerman i Ambientit, i cili A�shtA� caktuar ndA�rmjetA�sues nga Qeveria Gjermane nA� zgjidhjen e problemit pA�r A�A�shtjen e energjisA� elektrike ndA�rmjet KosovA�s dhe SerbisA�.

Kryeministri Haradinaj falA�nderoi ish-ministrin gjerman pA�r angazhimin e tij nA� kA�tA� A�A�shtje, duke premtuar pA�r njA� bashkA�punim lidhur me kA�tA�.

Haradinaj ka siguruar se Qeveria qA� ai drejton do tA� angazhohet pA�r zgjidhjen e problemit tA� energjisA�, duke potencuar faktin se ky problem shkakton edhe shumA� probleme tjera nA� jetA�n e secilit, por edhe pengon zhvillimin ekonomik tA� vendit.

Ai kA�rkoi nga pala ndA�rkombA�tare, por edhe nga Qeveria e SerbisA� implementimin e marrA�veshjes sA� Brukselit pA�r Energji, e cila paraqet zgjidhje pA�rfundimtare tA� problemeve tA� energjisA�.

SidoqoftA�, rreth mosmarrA�veshjes sA� funditA�ndA�rmjet KosovA�s dhe SerbisA� pA�r A�A�shtjen e energjisA�, e cila A�shtA� negociuar nA� Bruksel e qA� ka qA� kohA� nuk po implementohet nga Beogradi, janA� marrA� edheA�mediet relevante botA�rore.

PA�rveA� KosovA�s, e cila i humb 17 milionA� euro nA� vit, qytetarA�ve tA� vendeve tA� BE-sA� kjo po u kushton nA� njA� mA�nyrA� tjetA�r, duke u shkaktuar telashe me matjen e kohA�s, respektivisht vonesa nA� punA� pA�r 6 minuta.

PA�rveA� New York Times, The Guardian, BBC dhe media tjera me kA�tA� rast kuriozitet A�shtA� marrA� edhe mediumi italian a�?Ottimistierazionali.ita�?, qA� kA�rkoi ditA� mA� parA� eA�ka kA�rkuar opinionin e Bekim A�ollakut, kA�shilltarit tA� Presidentit tA� KosovA�s, i cili ka fajA�suar SerbinA� pA�r moszbatimin e marrA�veshjes, por edhe BE-sA� qA� po e shpA�rblen atA�.

 

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.