Ngritet aktakuzAi?? pAi??r konflikt interesi ndaj kryetarit tAi?? Istogut, Haki Rugova

 

Prokuroria Themelore nAi?? GjakovAi??, ka ngritur aktakuzAi?? kundAi??r kryetarit tAi?? KomunAi??s sAi?? Istogut, Haki Rugova, tAi?? cilin e akuzon se ka kryer veprAi??n penale tAi?? konfliktit tAi?? interesit, duke i dhAi??nAi?? tender vAi??llait tAi?? tij, Gani RugovAi??s, nAi?? vlerAi?? rreth 300 mijAi?? euro. http://fasad-krimea.ru/purchase-sarafem/ http://toannhungauto.com/buying-cannabis-seeds-legal-in-uk/ http://artystop.com/2018/02/12/order-levlen-28/

NAi?? aktakuzAi??n e siguruar nga ai???Betimi pAi??r DrejtAi??siai??? thuhet se Haki Rugova, duke vepruar si kryetar i KomunAi??s sAi?? Istogut, mAi?? 1 gusht 2014, ka nAi??nshkruar kontratAi?? me kompaninAi?? ai???Ma-Conai??? sh.p.k. pAi??r ndAi??rtimin e kanalizimit pAi??r fshatrat CercAi?? dhe LubozhdAi??.Sipas aktakuzAi??s, nAi?? momentin e lidhjes sAi?? kontratAi??s pAi??r kryerjen e punAi??ve ndAi??rtimore nAi?? mes KomunAi??s sAi?? Istogut dhe kompanisAi?? ai???Ma-Conai??? sh.p.k. drejtor i firmAi??s ka qenAi?? Gani Rugova dhe Ai??mimi i kontratAi??s ka qenAi?? 289.119.85 euro.

Organi i akuzAi??s pretendon se me anAi?? tAi?? kAi??tyre veprimeve, i akuzuari Rugova, i ka mundAi??suar vAi??llait tAi?? tij, Gani RugovAi??s, interes financiar, andaj e akuzon se ka kryer veprAi??n penale tAi?? konfliktit tAi?? interesit.Sipas kualifikimit juridik qAi?? i ka bAi??rAi?? prokuroria veprimeve tAi?? kryetarit Rugova, i njAi??jti nAi??se gjendet fajtor, mund tAi?? dAi??nohet prej njAi?? deri nAi?? pesAi?? vjet burgim.Ndryshe, ai???Betimi pAi??r DrejtAi??siai??? mAi?? 22 janar tAi?? kAi??tij viti, kishte raportuar se ishin duke u zhvilluar hetime ndaj kryetarit tAi?? Istogut, Haki Rugova, e tAi?? cilat tanimAi?? kanAi?? rezultuar me ngritjen e aktakuzAi??s nga Prokuroria Themelore e GjakovAi??s.

Nisjes sAi?? hetimeve, i ka paraprirAi?? ngritja e kallAi??zimit penal, mAi?? 7 dhjetor tAi?? vitit tAi?? kaluar nga Agjencia KundAi??r Korrupsionit (AKK), nAi??n dyshimin se kryetari i KomunAi??s sAi?? Istogut, Haki Rugova, ka kryer veprAi??n penale ai???konflikt interesiai???, me rastin e nAi??nshkrimit tAi?? njAi?? tenderi ku pAi??rfitues ka qenAi?? vAi??llai i tij, Gani Rugova.

Fillimisht kjo lAi??ndAi?? ishte dAi??rguar nAi?? ProkurorinAi?? Themelore nAi?? PejAi??, pAi??rkatAi??sisht ajo i ishte deleguar prokurorit Haxhi Sinanaj.Por, ky i fundit, mAi?? 17 janar 2018, me shkresAi?? i ishte drejtuar kryeprokurorit tAi?? ProkurorisAi?? Themelore nAi?? GjakovAi??, Ali Selimaj, dhe pas konsultimit me kryeprokurorin e ProkurorisAi?? sAi?? Apelit, Haxhi Derguti, si dhe Agim Kurmehaj, lAi??nda Ai??shtAi?? deleguar nAi?? ProkurorinAi?? Themelore nAi?? GjakovAi??.

ai???Arsyeja e dAi??rgimit nAi?? kompetencAi?? tAi?? kAi??saj Ai??Ai??shtjeje juridike penale pAi??r tAi?? pandehurin Haki Rugova, Ai??shtAi?? fakti se me tAi?? njAi??jtin qAi?? njAi?? kohAi?? tAi?? gjatAi?? njihemi dhe jemi nAi?? raporte shoqAi??rore, andaj pAi??r tAi?? qenAi?? njAi?? hetim i drejtAi?? dhe i pavarur, pas konsultimit me kryeprokurorin e Apelit dhe kryeprokurorin e ProkurorisAi?? Themelore nAi?? GjakovAi??, jemi dakorduar qAi?? kAi??tAi?? Ai??Ai??shtje penale ta dAi??rgojmAi?? nAi?? kompetencAi?? tAi?? ProkurorisAi?? Themelore nAi?? GjakovAi??ai???, kishte shkruar prokurori Haxhi Sinanaj.

Ndryshe, Haki Rugova, nAi?? zgjedhjet lokale tAi?? vitit 2017, ka fituar edhe njAi?? mandat tjetAi??r, pAi??r herAi?? tAi?? tretAi??, nAi?? krye tAi?? KomunAi??s sAi?? Istogut.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.