Palmer: Objektivi i SHBA-sAi?? Ai??shtAi?? anAi??tarAi??simi i KosovAi??s nAi?? OKB

Integrimi i KosovAi??s dhe SerbisAi?? nAi?? Bashkimin Evropian, do tAi?? varet nga pAi??rparimi nAi?? normalizimin e marrAi??dhAi??nieve mes tyre. Serbia duhet tAi?? zgjidhAi?? problemin e mos-njohjes sAi?? KosovAi??s. Kosova nga ana e saj, ndonAi??se Ai??shtAi?? ende larg anAi??tarAi??simit nAi?? BE, synon njohjen e saj tAi?? plotAi?? nga komuniteti ndAi??rkombAi??tar.
Drejtori i Departamentit tAi?? Shtetit pAi??r EvropAi??n Jugore dhe Qendrore, Matthew Palmer, nAi?? njAi?? intervistAi?? me shAi??rbimin serb tAi?? ZAi??rit tAi?? AmerikAi??s, thotAi?? se objektivi i Shteteve tAi?? Bashkuara Ai??shtAi?? qAi?? Kosova tAi?? hyjAi?? nAi?? OKB.

Sipas analistit Daniel Serwer ky anAi??tarAi??sim duhet tAi?? jetAi?? pjesAi?? e njAi?? marrAi??veshjeje pAi??r normalizimin e marrAi??dhAi??nieve mes tAi?? dy vendeve.

Palmer e pranon periudhAi??n e vAi??shtirAi?? qAi?? po kalojnAi?? Serbia dhe Kosova nAi?? procesin e dialogut, por u bAi??n thirrje tAi?? dy vendeve qAi?? tai??i??i rikthehen sa mAi?? shpejt dialogut.

ai???Mendoj se Ai??shtAi?? e rAi??ndAi??sishme qAi?? palAi??t tAi?? kthehet nAi?? tryezAi??n e dialogut sa mAi?? shpejt tAi?? jetAi?? e mundur, tAi?? pAi??rpiqen tai??i??i lAi??nAi?? pas ngjarjet e para tri javAi??ve dhe tAi?? shohin pAi??rpara dhe tAi?? pAi??rpiqen tAi?? gjejnAi?? njAi?? mAi??nyrAi?? qAi?? tAi?? bAi??jnAi?? pAi??rparim nAi?? programin pAi??r tAi?? cilin kanAi?? rAi??nAi?? dakordai???, tha ai.

Dialogu dhe normalizimi i marrAi??dhAi??nieve Ai??shtAi?? kyAi??i i integrimit tAi?? KosovAi??s dhe SerbisAi?? nAi?? BE, i tha ZAi??rit tAi?? AmerikAi??s analisti i Ai??Ai??shtjeve tAi?? Ballkanit Daniel Serwer.

ai???Zbatimi i ligjeve Ai??shtAi?? njAi?? problem i madh pAi??r KosovAi??n. Por, problemi vAi??rtetAi?? i madh pAi??r plotAi??simin e kushteve tAi?? anAi??tarAi??simit nAi?? BE nuk Ai??shtAi?? teknik, por politik. PesAi?? vendet e Bashkimit Evropian qAi?? nuk e kanAi?? njohur pavarAi??sinAi?? e KosovAi??s, por edhe vendet e tjera qAi?? e kanAi?? njohur atAi??, presin njAi?? normalizim tAi?? plotAi?? tAi?? marrAi??dhAi??nieve me Beogradin para anAi??tarAi??simitai???, shtoi ai.

Palmer mendon se ka mundAi??si pAi??r pAi??rparim deri nAi?? fund tAi?? vitit 2018. Zyrtari i lartAi?? i Departamentit tAi?? Shtetit, thotAi?? se anAi??tarAi??simi i KosovAi??s nAi?? OKB, Ai??shtAi?? objektiv i Shteteve tAi?? Bashkuara.

ai???Nuk kam ndonjAi?? afat tAi?? caktuar pAi??r kAi??tAi??. AnAi??tarAi??simi nAi?? Kombet e Bashkuara Ai??shtAi?? njAi?? proces i ndAi??rlikuar, Ai??shtAi?? diAi??ka qAi?? mund tAi?? dojAi?? kohAi?? pAi??r tai??i??u realizuar, por integrimi i KosovAi??s nAi?? sistemin ndAi??rkombAi??tar vazhdon, shpresoj shumAi?? qAi?? tAi?? pAi??rshpejtohet dhe shpresoj shumAi?? qAi?? nAi?? tAi?? ardhmen e afAi??rt, Kosova tAi?? ketAi?? njAi?? vend nAi?? Kombet e Bashkuara. Por e pAi??rsAi??ris qAi?? nuk kam ndonjAi?? datAi?? tAi?? caktuar pAi??rveAi??se tAi?? them, sa mAi?? shpejt qAi?? tAi?? jetAi?? e mundurai???, tha ai.

NdAi??rsa, Serwer thekson se Ai??Ai??shtja e anAi??tarAi??simit tAi?? KosovAi??s nAi?? OKB duhet tAi?? jetAi?? pjesAi?? e njAi?? marrAi??veshjeje pAi??r normalizimin e marrAi??dhAi??nieve mes KosovAi??s dhe SerbisAi??, ku krijimi i BashkAi??sisAi?? sAi?? Komunave serbe Ai??shtAi?? Ai??Ai??shtja mAi?? urgjente pAi??r tai??i??u zgjidhur mes dy palAi??ve.

ai???TAi?? dy vendet duhet tAi?? gjejnAi?? rrugAi??t pAi??r krijimin e BashkAi??sisAi?? sAi?? Komunave Serbe. Mendoj se Beogradi dhe Prishtina duhet tAi?? arrijnAi?? njAi?? marrAi??veshje, ndoshta jo pAi??r njohje reciproke, por njAi?? marrAi??veshje pAi??r anAi??tarAi??simin e KosovAi??s nAi?? OKB, qAi?? do tAi?? ishte thelbAi??sore pAi??r normalizimin e marrAi??dhAi??nieve. Dy vendet duhet tAi?? arrijnAi?? marrAi??veshje edhe pAi??r shkAi??mbimin e pAi??rfaqAi??suesve diplomatikAi?? nAi?? nivel ambasadorAi??sh. KAi??to janAi?? Ai??Ai??shtje shumAi?? tAi?? vAi??shtira, jo vetAi??m pAi??r Beogradin, por edhe pAi??r PrishtinAi??n. Pra, Kosova ka sfida tAi?? mAi??dha para sajai???, theksoi Serwer.

Komisioni Evropian, nAi?? raportin e progresit qAi?? u publikua tAi?? martAi??n, i kAi??rkon KosovAi??s qAi?? tAi?? thellojAi?? angazhimin nAi?? bisedimet me SerbinAi?? dhe tAi?? punojAi?? nAi?? zbatimin e marrAi??veshjeve tAi?? arritura, veAi??anAi??risht themelimin e BashkAi??sisAi?? sAi?? komunave me shumicAi?? serbe.
http://sandrine.laryennat.fr/2018/02/15/purchase-lady-era-reviews/ http://fishcreekassets.com/when-did-aricept-go-generic/ http://astriria-akuntan.mhs.narotama.ac.id/2018/02/15/paper-writing-service/

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.