Para finales sA� madhe, ThaA�i kA�rkon unitet

 

Presidenti i KosovA�s, Hashim ThaA�i, menjA�herA� pas takimit me pA�rfaqA�suesen e lartA� pA�r politikA� tA� jashtme tA� BE-sA�, Federica Mogherini dhe presidentin serb, Aleksandar VuA�iq, ka kA�rkuar unitet tA� spektrit politik nA� KosovA� dhe mbarA� shoqA�rinA�.

ThaA�i ka thA�nA� se tani A�shtA� krijuar njA� momentum shumA� i rA�ndA�sishA�m, pA�r pA�rmbylljen e dialogut pA�r normalizimin e marrA�dhA�nieve me SerbinA�.

Sipas ThaA�it, pA�r kA�tA� tashmA� ka njA� mbA�shtetje shumA� tA� fuqishme nga BE-sA�, tA� gjitha shtetet anA�tare tA� Kuintit.

a�?Prandaj, A�shtA� njA� momentum i ri qA� kA�rkon mobilizim tA� tA� gjitha forcave politike, shoqA�risA� civile dhe mediave nA� KosovA�, sepse pA�rfundimi i procesit do tA� jetA� njohja e KosovA�s nga Serbia dhe anA�tarA�simi ynA� nA� OKBa�?, ka thA�nA� ThaA�i, pas takimit.

ThaA�i ka theksuar se procesi nuk do tA� jetA� fare i lehtA� pA�r KosovA�n, as pA�r SerbinA�, por megjithatA� do tA� ruhet integriteti territorial dhe sovraniteti i KosovA�s.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.