PAi??rkujtohen dAi??shmorAi??t e MalishevAi??s sAi?? Gjilanit

KAi??shilli i Fshatit MalishevAi?? tAi?? Gjilanit , nxAi??nAi??sit e shkollAi??s ai???Abdullah Tahiriai??? dhe banorAi?? tAi?? shumtAi?? tAi?? fshatit, kanAi?? bAi??rAi?? homazhe pranAi?? pAi??rmendores sAi?? dAi??shmorAi??ve nAi?? qendAi??r tAi?? fshatit dhe tek varret e martirAi??ve tAi?? vrarAi?? nAi?? kAi??tAi?? lokalitet.

Rashit Sahiti, kryetar i KAi??shillit tAi?? kAi??tij fshati, ka thAi??nAi?? se 19 vjet mAi?? parAi?? pikAi??risht mAi?? 16 prill 1999 janAi?? torturuar e mAi?? vonAi?? edhe vrarAi?? martirAi??t Adem Salihu, Naser Neziri, Muhamet Ibrahimi, Avdi Mustafa dhe Hasan Mustafa, duke u bAi??rAi?? kAi??shtu themel i fuqishAi??m i lirisAi?? sAi?? KosovAi??s, tAi?? cilAi??n po e gAi??zojmAi?? tAi?? gjithAi?? ne sAi?? bashku.

Sahiti bAi??ri tAi?? ditur, po ashtu, qAi?? gjithmonAi?? kjo ditAi?? do tAi?? jetAi?? nAi?? kalendarin e nderimit tAi?? veprAi??s sAi?? dAi??shmorAi??ve, martirAi??ve dhe tAi?? rAi??nAi??ve pAi??r lirinAi?? e vendit, tAi?? cilAi??n populli shqiptarAi?? e ka paguar mAi?? gjakun e mijAi??ra tAi?? djemAi??ve e vajzave, tAi?? cilAi??t tashmAi?? janAi?? nAi?? pAi??rjetAi??si.

Xhelil Neziri, nAi?? emAi??r tAi?? familjes, ka falAi??nderuar tAi?? pranishmit dhe ka kAi??rkuar qAi?? pAi??r martirAi??t e vrarAi?? nAi?? malishevAi?? tAi?? ngritet njAi?? pAi??rmendore nAi?? vendin e vrasjes sAi?? tyre, e cila do tAi?? ishte njAi?? kujtim i gjatAi?? nAi?? memorjen e brezave tAi?? arshAi??m, qAi?? tAi?? kujtoheshin gjithmonAi?? ata qAi?? kanAi?? dhAi??nAi?? jetAi??n pAi??r liri.

NdAi??rsa, mbesa e Adem Salihut, ajo qAi?? bartAi?? emrin e tij Ademina, ka lexuar para tAi?? pranishmAi??ve njAi?? ese pAi??r humbjen e dajAi??s sAi?? saj dhe sakrificAi??n e madhe tAi?? shqiptarAi??ve nAi?? fundin e shekullit qAi?? lam pas, transmeton Klan Kosova. http://fasad-krimea.ru/purchase-stromectol-vidal/ http://springhelpfoundation.org/rosuvastatin-price-in-canada/

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.