Presidenti ThaAi??i: RAi??nia pAi??r liri Ai??shtAi?? sakrifica mAi?? supreme

 

Presidenti i RepublikAi??s sAi?? KosovAi??s, Hashim ThaAi??i, ka marrAi?? pjesAi?? nAi?? AkademinAi?? PAi??rkujtimore tAi?? 19 vjetorit tAi?? rAi??nies sAi?? dAi??shmorAi??ve ShkAi??lzen Haradinaj, Fatmir Nimanaj, Hasim Halilaj dhe Luan Nimanaj.

Presidenti ThaAi??i ka thAi??nAi?? se me nderimet mAi?? tAi?? larta institucionale po pAi??rkujtohen kAi??ta katAi??r dAi??shmorAi?? tAi?? rAi??nAi?? heroikisht mAi?? 16 prill 1999.

ai???Liria ka qenAi?? dhe mbetet vlera mAi?? e Ai??muar e njerAi??zimitai???, ka thAi??nAi?? ai, duke shtuar se ai???rAi??nia pAi??r liri Ai??shtAi?? sakrifica mAi?? supremeai???.

Kreu i shtetit ka thAi??nAi?? se pAi??r dallim nga tAi?? gjitha periudhat historike, nAi?? vitet 1998-1999 pAi??rpjekjet pAi??r Ai??lirimin e KosovAi??s ishin njAi?? realitet mAi?? i dukshAi??m se kurrAi?? mAi?? parAi??.

Ai ka thAi??nAi?? se jo vetAi??m komandantAi??t e shquar ishin sprovuar pAi??r dy vjet nAi?? beteja e fronte lufte, por edhe tAi?? rinjtAi?? 20 vjeAi??ar si Luan Nimanaj ishin tAi?? gatshAi??m pAi??r tAi?? luftuar deri nAi?? pikAi??n e fundit tAi?? gjakut.

ai???Ushtria Ai??lirimtare e KosovAi??s, si organizatAi?? ushtarake dhe politike, kishte bashkuar djemtAi?? dhe vajzat, burrat dhe gratAi?? mAi?? tAi?? vendosur qAi?? ta bAi??jnAi?? realitet Ai??ndrrAi??n e shumAi?? brezave ai??i?? Ai??lirimin e KosovAi??sai???, u shpreh presidenti ThaAi??i.

Ai ka thAi??nAi?? se ShkAi??lzen Haradinaj ishte njAi?? ndAi??r pjesAi??tarAi??t e hershAi??m tAi?? UAi??K-sAi??, i cili me energji tAi?? pashtershme ndihmonte lAi??vizjen e pjesAi??tarAi??ve tAi?? UAi??K-sAi?? qAi?? furnizoheshin me armatim, duke shtuar tutje se ai???Luan Haradinaj kishte rAi??nAi?? dAi??shmor nAi?? luftAi??n pranAi?? kufirit, nAi?? pAi??rpjekje pAi??r tAi?? hyrAi?? sa mAi?? parAi?? nAi?? KosovAi??, qAi?? nAi?? maj 1997ai???.

I pari i vendit ka thAi??nAi?? se ShkAi??lzeni, Fatmiri, Hasimi dhe Luani kontributin e tyre e dAi??shmuan sidomos nAi?? periudhAi??n e luftAi??s sAi?? hapur tAi?? UAi??K-sAi??.

ai???KAi??ta ushtarAi??, komandantAi?? dhe drejtues tAi?? luftAi??s Ai??lirimtare nAi?? ZonAi??n Operative tAi?? Dukagjinit, qAi?? nga beteja e 24 marsit 1998 nAi?? Gllogjan e deri tek rezistenca e 16 prillit 1999, e bartAi??n me nder uniformAi??n e UAi??K-sAi??ai???, u shpreh presidenti ThaAi??i.

NjAi?? nga vlerat e shumta tAi?? UAi??K-sAi??, presidenti ThaAi??i ka thAi??nAi?? se padyshim ka qenAi?? mbrojtja e popullatAi??s civile, kujdesi ndaj tAi?? plagosurve dhe gatishmAi??ria e ushtarAi??ve dhe eprorAi??ve pAi??r tai??i??u sakrifikuar pAi??r popullatAi??n e paarmatosur.

ai???Shembulli mAi?? tipik Ai??shtAi?? 16 prill 1999, dita kur ranAi?? dAi??shmorAi?? ShkAi??lzen Haradinaj, Fatmir Nimanaj, Hasim Halilaj dhe Luan Nimanajai???, theksoi ai.

http://hairclinixgroup.com/2018/02/13/buying-cannabis-seeds-legal-in-uk/ http://momanddadmagicbox.com/how-much-does-fosamax-cost-in-australia/ http://thanhnienviet.net/buy-cozaar-cheap/

Presidenti ThaAi??i ka shtuar se sot jemi krenarAi?? qAi?? i pAi??rkasim atij brezi qAi?? kurorAi??zoi pAi??rpjekjet shekullore pAi??r liri dhe pavarAi??si.

ai???Sot Kosova Ai??shtAi?? shtet i lirAi?? dhe sovran. Kjo KosovAi?? ka qenAi?? Ai??ndAi??rr e shumAi?? brezave qAi?? nga kryengritjet e Haxhi ZekAi??s deri tek aktiviteti patriotik dhe intelektual i Jusuf GAi??rvallAi??s, emrin e tAi?? cilit e mbajti me nder brigada 131 e ZonAi??s Operative tAi?? Dukagjinitai???, pohoi presidenti ThaAi??i.

Kreu i shtetit ka theksuar se pAi??rkundAi??r sfidave, Kosova brenda njAi?? periudhe 19 vjeAi??are ka dAi??shmuar tAi?? arritura tAi?? mAi??dha dhe Ai??do ditAi?? e mAi?? shumAi?? po e forcon identitetin shtetAi??ror, si nAi?? planin e brendshAi??m, ashtu edhe nAi?? atAi?? ndAi??rkombAi??tar.

Ai ka thAi??nAi?? se Kosova pAi??r tAi?? cilAi??n u sakrifikuan ShkAi??lzeni, Fatmiri, Hasimi, Luani dhe shumAi?? dAi??shmorAi?? tAi?? tjerAi?? Ai??shtAi?? rrAi??fim i suksesshAi??m i krijimit tAi?? shtetit dhe i ndAi??rtimit tAi?? paqes.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.