Prokuroria kA�rkon qA� Apeli ta kthejA� Azem SylA�n nA� paraburgim

 

Prokuroria Speciale pritet tA� ankohet nA� GjykatA�n e Apelit, kundA�r lirimit tA� Azem SylA�s.

Ekrem Lutfiu nga Prokuroria Speciale, ka thA�nA� pA�r Insajderin, se prokuroria deri mA� tash ende nuk eA�ka marrA� vendimin nga Gjykata.

a�?Prokuroria ende nuk e ka marrA� vendimin. Sapo ta marrin vendimin, atA�herA� Prokuroria do tA� ankoheta�?, ka thA�nA� Lutfiu.

TA� hA�nA�n, Gjykata Themelore nA� PrishtinA� e ka refuzuar kA�rkesA�n e ProkurorisA� pA�r zgjatjen e masA�s sA� paraburgimit ndaj Azem SylA�s, duke e liruar atA� qA� tA� mbrohet nA� liri.

MA� shumA� se dy vjet hetime kishte zhvilluar Prokuroria Speciale e RepublikA�s sA� KosovA�s (PSRK), pA�r tA� ngritur aktakuzA� ndaj Azem SylA�s dhe 22 tA� pandehurve tA� tjerA� a�� disa prej tA� cilA�ve dyshohen se ishin pjesA� e grupit tA� tij a�� nA� tetor tA� 2016-s.

Ish-deputeti i PartisA� Demokratike tA� KosovA�s akuzohej pA�r njA� seri veprash penale qA� ndA�rlidheshin me krimin e organizuar.

NA� aktakuzA� ishin renditur 46 pika tA� akuzA�s pA�r vepra penale duke pA�rfshirA� a�?krim tA� organizuara��, a�?pastrim i paravea��, a�?marrje tA� mitosa��, a�?mashtrim i rA�ndA�a��, a�?mashtrim nA� detyrA�a��, a�?nxjerrje tA� vendimeve gjyqA�sore tA� kundA�rligjshmea��, a�?keqpA�rdorim i pozitA�s zyrtarea��, a�?legalizimi i pA�rmbajtjes sA� falsifikuara�� dhe a�?evazion fiskala��.

E pas mA� shumA� se njA� viti pA�rballje me drejtA�sinA� nA� GjykatA�n Themelore tA� PrishtinA�s, Azem Syla, i njohur si a�?Daja i madha�?, A�shtA� liruar gjatA� ditA�s sA� djeshme a�� vetA�m 20 ditA� pasi rasti i tij u transferua nga gjykatA�sit e EULEX-it tek ata vendorA�.

 

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.