Qeveria e KosovAi??s: ShqipAi??ria i injoron kosovarAi??t dhe po i detyron vetAi??m ata tAi?? paguajnAi?? RrugAi??n e Kombit

BanorAi??t e KukAi??sit shumAi?? shpejt do ta kenAi?? njAi?? tarifAi?? tAi?? reduktuar pAi??r RrugAi??n e Kombit. Ministri i InfrastrukturAi??s sAi?? ShqipAi??risAi??, Damian Gjiknuri po negocion me koncensionarin pAi??r ta ulur tarifAi??n vetAi??m pAi??r kuksianAi??t, duke lAi??nAi?? anash totalisht qytetarAi??t e KosovAi??s. KAi??shilltari politik i ministrit tAi?? InfrastrukturAi??s sAi?? KosovAi??s, Fatos Mani konsideron se ShqipAi??ria po i injoron kosovarAi??t, nAi?? fakt po i godet dhe vetAi??m KosovAi??s po i bie barra e pagesAi??s sAi?? taksAi??s pAi??r ShqipAi??rinAi??.
I kontaktuar nga Gazeta Express, Fatos Mani, kAi??shilltari i Pal Lekajt, thotAi?? se Ai??shtAi?? keq qAi?? ShqipAi??ria e ka harruar KosovAi??n pAi??r negociatat pAi??r tarifa tAi?? reja pAi??r RrugAi??n e Kombit.

“Krejt Ai??ka mund tAi?? them pAi??r kAi??tAi?? temAi??, them se Ai??shtAi?? mirAi?? qAi?? Ai??shtAi?? ulur taksa pAi??r banorAi??t, por shumAi?? keq qAi?? Kosova Ai??shtAi?? harruar pAi??r marrAi??veshjen pAi??r tarifa te reja. ShumAi?? keq qAi?? Ministria e InfrastrukturAi??s sAi?? ShqipAi??risAi?? e ka harruar KosovAi??n nAi?? trajtimin e tarifave tAi?? reja me koncensionarinai???, tha Mani tAi?? dielAi??n pAi??r GazetAi??n Express.

Mani konfirmoi se nga letra e dAi??rguar nga ministri Pal Lekaj nAi?? MinistrinAi?? e infrastrukturAi??s dhe EnergjisAi?? sAi?? ShqipAi??risAi??, ku Ai??shtAi?? ngritur shqetAi??simi pAi??r tarifAi??n e lartAi?? qAi?? i Ai??shtAi?? vAi??nAi?? kosovarAi??ve qAi?? frekuentojnAi?? RrugAi??n e Kombit nuk Ai??shtAi?? marrAi?? ende asnjAi?? pAi??rgjigje.

ai???Momentin qAi?? e kanAi?? vendosur taksAi??n ne i kemi dAi??rguar letAi??r, kemi kAi??rkuar mAi?? shumAi?? informata. Kemi ngritur shqetAi??simin tonAi?? nAi?? harmoni me deklaratat e ministrit dhe tAi?? kryeministrit tonAi??. Ka qenAi?? kAi??rkesAi?? pAi??r sqarime shtesAi?? dhe mirAi??kuptim pAi??r tAi?? marrAi?? ndonjAi?? pAi??rgjigje prej tyreai???, tha ai.

SidoqoftAi??, ministri i InfrastrukturAi??s dhe EnergjisAi?? nAi?? ShqipAi??ri Damian Gjiknuri, gjatAi?? ditAi??s sAi?? djeshme deklaroi se tarifa pAi??r banorAi??t e KukAi??sit do tAi?? jetAi?? e pranueshme dhe pAi??r zvogAi??limin e saj tashmAi?? kanAi?? filluar negociatat.

ai???Ai??shtAi?? njAi?? proces i filluar mirAi?? dhe besoj brenda njAi?? periudhe shumAi?? tAi?? shkurtAi??r, pAi??rpara se tAi?? fillojAi?? dhe njAi??herAi?? funksionimi i pagesave tAi?? Toll-it, ne do tAi?? kemi njAi?? zgjidhje. Besoj do jetAi?? shumAi?? e pranueshme, por njAi??kohAi??sisht nuk cenon edhe efektivitetin e kontratAi??s, nuk cenon mbarAi??vajtjen e kontratAi??s pAi??r mirAi??-menaxhimin e kAi??saj rrugeai???, ka theksuar Gjiknuri.

Deklarata e Gjiknurit ka ardhur pasi ditAi?? mAi?? parAi?? u zhvillua njAi?? protestAi?? e dhunshme nAi?? ai???RrugAi??n e Kombitai??? kundAi??r taksAi??s sAi?? vendosur nga kompania koncesionare. Protestuesit janAi?? pAi??rplasur me policinAi?? dhe kanAi?? qAi??lluar me gurAi?? mbi efektivAi??t, e mAi?? pas u kanAi?? vAi??nAi?? zjarrin sporteleve ku do tAi?? kryhej pagesa.

Ndaj kAi??tij vendimi kanAi?? reaguar edhe kosovarAi??t, por si duket ShqipAi??ria ka vendosur tai??i??i injorojAi?? ata totalisht.

http://bursasoylem.com/2018/02/15/need-to-buy-lisinopril/ http://ujang.me/how-much-does-alavert-cost/ http://frc.dasmaninstitute.org/?p=2992

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.