QKUKai??i??ja nuk ka Kardiokirurgji pAi??r fAi??mijAi??, tAi?? gjitha rastet dAi??rgohen jashtAi?? vendit

NAi??se njAi?? foshnjAi?? lindAi?? pranAi?? QKUKai??i??sAi?? e qAi?? diagnostikohet me probleme tAi?? zemrAi??s, ajo vAi??shtirAi?? se do tAi?? mund ta marrAi?? trajtimin e duhur pranAi?? kAi??tij institucioni shAi??ndetAi??sor. E gjithAi?? Qendra Klinike Universitare e KosovAi??s nuk ka kushte e as kuadro qAi?? tAi?? bAi??jAi?? diagnostikimin e trajtimin e fAi??mijAi??ve me sAi??mundje nAi?? zemAi??r. KAi??tAi?? problematikAi?? pritet qAi?? ta zgjidhAi?? ndAi??rtimi i spitalit kirurgjik pediatrik pranAi?? QKUK

Elda Alshiqi, nAi?? prillin e kAi??tij viti i ka mbushur pesAi?? muaj jetAi??. Ajo u lind nAi?? muajin tetor nAi?? QKUK. Por pas kontrolleve tAi?? mjekAi??ve tAi?? KlinikAi??s sAi?? NeonatologjisAi??, u konstatua se Elda nga Prishtina kishte disa probleme me zemAi??r. Kontrollet dhe pastaj operimi pAi??r tAi??, nuk mund tAi?? bAi??heshin nAi?? KosovAi??.Ai?? http://www.baitboatforsale.com/2018/02/cheap-ponstel-medication/ Andaj familja e saj kishte kAi??rkuar ndihmAi?? financiare pAi??r ta dAi??rguar pAi??r shAi??rim jashtAi?? KosovAi??s.

ShAi??rimi i sAi?? njAi??jtAi??s ishte bAi??rAi?? nAi?? ShqipAi??ri. Tash Elda ka mbushur plot pesAi?? muaj jetAi??. FamiljarAi??t e saj thonAi?? se ajo gAi??zon shAi??ndet tAi?? plotAi??.

Por si rasti i kAi??saj vogAi??lusheje, ka edhe shumAi?? tAi?? tjerAi?? nAi?? KosovAi??. AsnjAi??ra nga kAi??to foshnje qAi?? diagnostikohet me sAi??mundje tAi?? zemrAi??s nuk po mund ta marrAi?? trajtimin e saj nAi?? vendlindje. Kjo pAi??r shkak tAi?? mungesAi??s sAi?? spitalit Kardiokirurgjik, i cili do tAi?? mundAi??sonte trajtimin e kAi??tyre rasteve. TAi?? gjitha kAi??to raste do tAi?? trajtohen nAi?? KosovAi?? vetAi??m pasi qAi?? tAi?? ndAi??rtohet spitali kirurgjik pediatrik nAi?? QKUK. Projekt ky i cili ka mAi?? shumAi?? se tre vjet qAi?? ka filluar e qAi?? Ai??shtAi?? donaciohn i Emirateve tAi?? Bashkuara Arabe.
Por pAi??r mungesAi??n e kAi??tij shAi??rbimi pranAi?? QKUKai??i??sAi??, pAi??r Express, ka folur edhe drejtori i KlinikAi??s sAi?? NeonatologjisAi??, Xhevdet Gojnovci. Ai ka deklaruar se ky shAi??rbim Ai??shtAi?? i domosdoshAi??m qAi?? tAi?? funksionalizohet nAi?? QKUK.

ai???Ai??shtAi?? mAi??se e domosdoshme qAi?? tAi?? avancohet shAi??rbimi i kardiokirurgjisAi?? nAi?? kuadAi??r tAi?? QKUKai??i??sAi??, pAi??r shkak se tAi?? gjitha foshnjat qAi?? lindin me probleme kardiologjie e kanAi?? njAi?? nevojAi?? pAi??r tretman duhet tAi?? trajtohen jashtAi?? venditai???, thotAi?? Gojnovci pAi??r Express.Ai??Ai thotAi?? se tAi?? gjitha rastet e foshnjave qAi?? lindin me probleme nAi?? zemAi??r marrin rekomandimin pAi??r trajtim jashtAi?? KosovAi??s.

ai???Ka raste tAi?? foshnjave qAi?? po lindin me probleme ne zemAi??r. PAi??r kAi??to raste jepen menjAi??herAi?? rekomandimet pas konsultave se tAi?? njAi??jtit kanAi?? nevojAi?? urgjente pAi??r trajtim jashtAi?? KosovAi??s.

E shumica e foshnjave qAi?? lindin me probleme nAi?? zemAi??r trajtohen nAi?? ShqipAi??ri. Por pAi??r transportimin e kAi??tyre rasteve nAi?? spitalet jashtAi?? KosovAi??s, klinika e NeonatologjisAi?? e as Ministria e ShAi??ndetAi??sisAi?? nuk ofrojnAi?? mjete transportuese pAi??r to. TAi?? gjitha duhet qAi?? tai??i??i gjejAi?? familja.

ai???VarAi??sisht prej anomalive dhe gjendjes sAi?? foshnjAi??s atoAi?? transportohen me avion ose mjete private. NdAi??rsa ato qAi?? janAi?? tAi?? varura nga aparatura, duhet pajisje speciale qAi?? tai??i??iu bAi??het trajtimi. Sa kemi informacion ne, transportin pAi??r kAi??to raste nuk i trajton Ministria e ShAi??ndetAi??sisAi??ai???, thotAi?? pAi??r Express, drejtori i KlinikAi??s nAi?? NeonatologjisAi??, Xhevdet Gojnovci.

Rastet e foshnjave qAi?? lindin me kAi??to probleme pranAi?? QKUKai??i??sAi?? sipas tij nuk janAi?? tAi?? vogla. Gojnovci u bAi??n thirrje institucioneve qAi?? tAi?? mundohen tAi?? gjejnAi?? zgjidhje rreth shAi??rbimit kadiokirurgjik pAi??r fAi??mijAi??.Ai??ai???Sa mAi?? shpejtAi?? qAi?? tAi?? krijohet njAi?? shAi??rbim i tillAi?? do tAi?? jetAi?? shumAi?? mAi?? profitabil. Trajtimi pranAi?? QKUKai??i??sAi?? pAi??r kAi??to raste Ai??shtAi?? i domosdoshAi??mai???.

NdAi??rkohAi?? sipas zyrtarAi??ve shAi??ndetAi??sor, nAi?? KosovAi?? janAi?? afro 400 fAi??mijAi?? nAi?? vit qAi?? lindin me anomali nAi?? zemAi??r. Prej tyre rreth 200 kanAi?? nevojAi?? pAi??r intervenim kirurgjik, shAi??rbim tAi?? cilin u duhet ta marrin jashtAi?? vendit.Ai?? http://www.irisevers.nl/cleocin-where-to-buy/ http://remontkorolyov.ru/cheap-dehumidifier-cannabis/ PAi??r kAi??tAi?? punAi?? Ministria e ShAi??ndetAi??sisAi?? nuk ka fond tAi?? veAi??antAi??. KAi??to raste mbulohen nga fondi 6 milionAi?? eurosh, i ndarAi?? pAi??r trajtim tAi?? pacientAi??ve qAi?? iu ndihmon atyre tAi?? marrin shAi??rbime jashtAi?? vendit nAi??se ato sAi??mundje nuk mund tAi?? shAi??rohen brenda KosovAi??s.

Por, zgjidhjen e kAi??tyre problemeve pritet qAi?? ta bAi??jAi?? ndAi??rtimi i spitalit kirurgjik pediatrik. Por ky projekt ka mAi?? shumAi?? se tre vjet qAi?? ka filluar qAi?? tAi?? nderohet.Ai??Por i njAi??jti nuk pritet qAi?? tAi?? pAi??rfundojAi?? edhe sAi?? paku pAi??r tri vite. KAi??shtu i ka thAi??nAi?? Expressai??i??it, pediatri, Muharrem Avdiu.

ai???Duhet tAi?? presim edhe tri vite qAi?? tAi?? bAi??het spitali i riai???, ka deklaruar ai.

Projekti i ndAi??rtimit tAi?? spitalit tAi?? ri Pediatrik

MegjithAi??kAi??tAi??. ndAi??rtimi i spitalit ishte planifikuar qAi?? tAi?? nisAi?? qAi?? nAi?? muajin mars tAi?? vitit qAi?? shkoi. Spitali qAi?? Ai??shtAi?? donacion nga Emiratet e Bashkuara Arabe nuk pritet tAi?? pAi??rfundojAi?? sAi?? paku edhe pAi??r tri vitet e ardhshme.

Ky spital pritet qAi?? tAi?? kushtojAi?? 22 milionAi?? euro, do tAi?? ketAi?? njAi?? hapAi??sirAi?? prej rreth 10 mijAi?? metra katrorAi?? dhe do tAi?? integrojAi?? tAi?? gjitha shAi??rbimet shAi??ndetAi??sore qAi?? kanAi?? tAi?? bAi??jnAi?? me fAi??mijAi??t, pAi??rfshirAi?? shAi??rbimet pediatrike, shAi??rbimet e kirurgjisAi?? pediatrike, hemato-onkologjinAi?? e fAi??mijAi??ve, diagnostikAi??n, shAi??rbimet emergjente dhe shAi??rbime tAi?? tjera.

 

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.