RRGK e shqetAi??suar pAi??r rritje tAi?? rasteve tAi?? dhunAi??s ndaj grave

 

http://idoticaaudio.com.br/aricept-cost-at-walmart/ http://ayonews.com/?p=36183 http://geistslab.com/2018/02/15/combivent-cost-walmart/ Rrjeti i Grave tAi?? KosovAi??s me anAi?? tAi?? njAi?? komunikate ka shprehur shqetAi??simin pAi??r dhunAi??n ndaj grave.

NAi?? fshatin Varosh tAi?? komunAi??s sAi?? Ferizajt mAi?? 14 prill njAi?? i moshuar kishte sulmuar me sAi??patAi?? bashkAi??shorten e tij. Si pasojAi?? e lAi??ndimeve tAi?? fituara, viktima Ai??shtAi?? dAi??rguar nAi?? trajtim mjekAi??sor, ndAi??rsa i dyshuari pAi??r kAi??tAi?? vepAi??r Ai??shtAi?? dAi??rguar nAi?? mbajtje me urdhAi??r tAi?? prokurorit. Rasti Ai??shtAi?? trajtuar si ai???vrasje e rAi??ndAi?? nAi?? tentativAi??ai???, ndAi??rsa nuk Ai??shtAi?? pAi??rmendur nAi??se ky rast po trajtohet edhe si rast i dhunAi??s nAi?? familje, shkruajnAi?? mediat lokale.

ai??? Nga familjarAi??t dhe tAi?? njohurit e viktimAi??s, u kuptua qAi?? si pasojAi?? e traumAi??s psikologjike tAi?? fituar pas sulmit me sAi??patAi??, edhe anAi??tarAi?? tAi?? tjerAi?? tAi?? kAi??saj familje janAi?? duke pranuar trajtim mjekAi??sor, pAi??r tAi?? kaluar pAi??rjetimin traumatik. Sipas po kAi??tyre burimeve, mAi?? tAi?? prekurit janAi?? fAi??mijAi??t e kAi??saj familje, tAi?? cilAi??t ishin tAi?? pranishAi??m kur kishte ndodhur rastiai???, thuhet nAi?? komunikatAi??n e Rrjetit tAi?? Grave.

Studimet e bAi??ra nAi?? KosovAi??, por edhe nAi?? botAi??, tregojnAi?? pAi??r pasojat qAi?? lAi?? dhuna. KAi??to pasoja nuk mbesin vetAi??m nAi?? viktimAi??n por edhe tek dAi??shmitarAi??t e dhunAi??s. Ndjenja e turpit, e vetmisAi??, mungesa e vetAi??besimit, abuzimi me droga dhe alkool, paaftAi??sia pAi??r tAi?? krijuar marrAi??dhAi??nie tAi?? shAi??ndosha shoqAi??rore dhe emocionale, janAi?? disa prej problemeve tAi?? cilat shfaqen tek personat qAi?? kanAi?? pAi??rjetuar dhunAi??n apo kanAi?? qenAi?? tAi?? pranishAi??m nAi?? situata tAi?? dhunAi??s, thuhet nAi?? njoftim.

ai???Prandaj, duke i pasur parasysh pasojat dhe ndikimin qAi?? dhuna ka tek individAi??t por edhe tek shoqAi??ria, RrGK bAi??nAi?? thirrje qAi?? dhuna tAi?? ndalojAi??. Kjo Ai??shtAi?? e mundur nAi??se ne, e tAi??rAi?? shoqAi??ria, e dAi??nojmAi?? dhe nuk e tolerojmAi?? dhunAi??n. Po ashtu, RrGK u bAi??nAi?? thirrje institucioneve tAi?? rendit dhe ligjit, qAi?? tAi?? trajtojnAi?? seriozisht tAi?? gjitha rastet e dhunAi??s ndaj grave, dhe aty ku ka elemente tAi?? dhunAi??s nAi?? familje, tAi?? trajtohen si tAi?? tilla, duke e pasur parasysh peshAi??n qAi?? i bie njAi?? krimi, nAi?? rast se ai krim shkaktohet nAi?? marrAi??dhAi??nie familjareai???, thuhet nAi?? reagim.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.