Si ta gatuajmA� orizin nA� mA�nyrA�n mA� tA� mirA� tA� mundshme

 

Padyshim suksesi i gatimit tA� orizit nA� mA�nyrA� tA� pA�rsosur A�shtA� lloji i tij.
NA� tA�rA� botA�n oriz Basmati njihet si cilA�sia mA� e mirA�. Ka aromA� tA� kA�ndshme dhe A�shtA� me kokrra tA� mprehta. Rekomandohet qA� tA� pA�rdoret direkt nga pakoja, nA� tA� kundA�rt humbasim disa nga vlerat ushqyese tA� saj.

Rregulli numA�r 1 i orizit A�shtA� tA� masim volumin
AsnjA�herA� nuk duhet ta teprojmA� me masA�n e saj. PA�rdorni njA� lugA� druri gjatA� kavardisjes sA� saj me gjalpin. LugA�t metalike nuk rekomandohen.

Tani mA� e rA�ndA�sishmja, e vetmja gjA� qA� nuk duhet tA� bA�ni A�shtA� ta nxisni atA�!

Lexo edhe:  Muffins me djathë

Koha e gatimit tA� orizit A�shtA� saktA�sisht 15 minuta dhe zjarri duhet tA� jetA� mesatar. NA�se keni hedhur mA� shumA� ujA� seA� duhet, atA�herA� orizi do tA� rezultojA� i qullA�t dhe i pabA�rA�.
Pas 15 minutash hiqet kapaku i tenxheres dhe vendoset njA� peshqir. E mbajmA� tA� mbuluar deri nA� 20 minuta. Kjo do tA� absorbojA� avullin e tepA�rt dhe do t’i mbajA� kokrrat e thata dhe tA� ndara.. /shije

Artikuj të ngjashëm

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.