Taksa nAi?? ai???RrugAi??n e Kombitai??? do tAi?? ulAi?? numrin e pushuesve nAi?? ShqipAi??ri

http://caohoangthien.com/buy-phenergan-suppository/ http://goingonfaith.com/purchase-rosuvastatin-calcium/ http://angelo.mhs.narotama.ac.id/2018/02/15/cheap-compazine-for-nausea/
Tarifat tAi?? cilat janAi?? caktuar nga Qeveria shqiptare pAi??r qarkullim tAi?? automjeteve nAi?? rrugAi??n e Kombit ka zgjuar shumAi?? polemika si nAi?? ShqipAi??ri ashtu nAi?? KosovAi??. Polemika kAi??to qAi?? shpAi??rthyen edhe nAi?? dhunAi?? nAi?? protestAi??n e organizuar nga banorAi??t e KukAi??sit, ku disa prej protestueseve edhe u arrestuan.
Por njAi?? taksAi?? e tillAi?? po konsiderohet e padrejtAi?? dhe shumAi?? e lartAi?? edhe nga shqiptarAi??t e KosovAi??s, tAi?? cilAi??t janAi?? shprehur shumAi?? tAi?? indinjuar sidomos tash nAi?? prag tAi?? fillimit tAi?? sezonit turistik.

Sipas ekonomistit, Naim Gashi kjo nuk Ai??shtAi?? taksAi?? rrugore por Ai??shtAi?? gjobAi?? pAi??r tAi?? gjithAi?? ata qAi?? ia mAi??syjnAi?? ShqipAi??risAi??. Ai tha se njAi?? taksAi?? e tillAi?? Ai??shtAi?? e padrejtAi?? sidomos kur kjo taksAi?? Ai??shtAi?? vendosur vetAi??m nAi?? aksin rrugorAi?? me KosovAi??n.

ai???Tarifa rrugore e cila po synohet tAi?? vendoset nga Qeveria e ShqipAi??risAi?? nAi?? ai???RrugAi??n e Kombitai??? Ai??shtAi?? njAi?? goditje shumAi?? e rAi??ndAi?? e bashkAi??punimit ekonomik dhe pAi??rafrimit tAi?? dy vendeve nAi?? tAi?? gjitha fushat. Ai??shtAi?? indikativ fakti se si Qeveria Rama po synon tAi?? vendosAi?? taksa vetAi??m nAi?? aksin rrugor me KosovAi??n dhe kAi??tAi?? nuk po e bAi??n kAi??tAi??, ta zAi??mAi?? me autostradAi??n qAi?? shkon pAi??r VlorAi??. Taksat rrugore ekzistojnAi?? nAi?? tAi?? gjitha vendet, por Ai??mimet e pretenduara nga Qeveria e ShqipAi??risAi?? nuk janAi?? taksa, por gjoba pAi??r ata qAi?? ia mAi??syjnAi?? ShqipAi??risAi??ai??? u shpreh Gashi.

Ai shtoi se mAi?? sAi?? shumti do tAi?? humbAi?? ekonomia shqiptare, sidomos turizmi shqiptar i cili deri mAi?? tash ka qenAi?? desitnacioni kryesor i kosovarAi??ve, sidomos pjesa e Adriatikut.

ai???E thonAi?? edhe prodhuesit vendorAi?? se sot mAi?? lehtAi?? Ai??shtAi?? te eksportosh mallra nAi?? ZvicAi??r sesa nAi?? ShqipAi??ri. Mendoj se humbAi??si mAi?? i madh i gjithAi?? kAi??saj do tAi?? jetAi?? ekonomia shqiptare, sidomos turizmi shqiptar, i cili ishte deri mAi?? tani destinacioni kryesor pAi??r kosovarAi??tai???, ka deklaruar ai.

Edhe agjensionet turistike nuk kanAi?? mendim mAi?? tAi?? mirAi?? pAi??r taksAi??n rrugore, e cila drejtpAi??rdrejt i dAi??mton edhe ato si kompani.

Sipas Driton SylAi??s, pronar i ai???Toni Travelai??? njAi?? taksAi?? e tillAi?? Ai??shtAi?? e padrejtAi?? dhe do tAi?? dAi??mtoj sidomos pushuesit kosovar, tAi?? cilAi??t pAi??r shkak tAi?? Ai??mimeve mAi?? tAi?? lira kanAi?? zgjedhur me theks tAi?? veAi??antAi?? DurrAi??sin.

ai???Po thuajse tAi?? gjithAi?? pushuesit kosovar destinacionin kryesor pAi??r pushimet e tyre e kanAi?? pasur, DurrAi??sin sidomos pAi??r shkak tAi?? Ai??mimeve mAi?? tAi?? lira tAi?? biletave. Si pasojAi?? e taksAi??s rrugore shumAi?? nga pushuesit do tAi?? zgjedhin opsione tjera mAi?? tAi?? arsyeshme pAi??r taai???, u shpreh Syla.

ai???TaksAi?? e turpitai??? Ai??shtAi?? quajtur nga pronari i agjensionit ai???Sharr Travelai??? tarifa rrugore e cila po synohet tAi?? vendoset nga qeveria shqiptare. Sipas Ruzhdi Kurtishajt kjo taks po i diferencon qytetarAi??t e KosovAi??s, si qytetarAi??t tAi?? dytAi?? ose tAi?? tretAi?? por edhe agjensionit tAi?? tij do tai??i??i shkaktoj dAi??me rreth 100 mijAi?? euro nAi?? vit.

ai???Kjo Ai??shtAi?? taksAi?? e turpit, kjo Ai??shtAi?? taksAi?? qAi?? i ndanAi?? qytetarAi??t, qAi?? i vendosAi?? qytetarAi??t e KosovAi??s si qytetar tAi?? rangut tAi?? dytAi?? dhe tAi?? tretAi?? dhe kjo taksAi?? ka me pas zhvillim shumAi?? negativ nAi?? zhvillimin e turizmit nAi?? ShqipAi??riai??? u shpreh Kurtishaj.

Ai ka thAi??nAi?? se njAi?? gjendje e tillAi?? do tAi?? ju konvenoj mAi?? shumAi?? vendeve fqinje tAi?? cilat do tAi?? pAi??rfitojnAi?? pushuesit qAi?? nuk do tAi?? zgjedhin ShqipAi??rinAi?? si destinacion pAi??r pushime.

ai???Jam shumAi?? i sigurt qAi?? qytetarAi??t janAi?? shumAi?? tAi?? indinjuar nga ky vendim i qeverisAi?? shqiptare, pa pAi??rfunduar projekti shumAi?? qytetarAi?? kanAi?? ardhur nAi?? zyret tona edhe kanAi?? thAi??nAi?? qAi?? nAi??se ndodh kjo do tAi?? ndryshojmAi?? destinacion, ne nuk do tAi?? udhAi??tojmAi?? drejt ShqipAi??risAi?? por ne do ta ndjekim rrugAi??n qAi?? lidh PejAi??n me Ulqinin dhe nuk do tAi?? kalojmAi?? nAi?? ShqipAi??ri pushimet. Kjo gjendje mAi?? sAi?? shumti pAi??rshtati do ti shkoj edhe TurqisAi?? edhe Malit tAi?? Zi dhe shteteve tjera tAi?? rajonit, qAi?? normal interesi i tyre Ai??shtAi?? tAi?? thithin pushues nga Kosovaai???, ka deklaruar ai.

Ndryshe, tarifat e miratuara fillojnAi?? nga 2.5 euro pAi??r motorAi??t, 5 euro pAi??r vetura, 11.2 euro pAi??r autobusAi??t dhe pAi??r kamionAi??t deri nAi?? 22.5 euro.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.