ThjerrAëzat nAë tavAë do ta zAëvendAësojnAë fasulen kAëtAë sezon!

 

ThjerrAëza e pjekur aëë thjerrAëza AështAë gjellAë e cila pAërgatitet si fasulja apo fasulja nAë tavAë.

PAërbAërAësit:

aëë 400 g thjerrAëza,
aëë 150 g djathAë tAë fortAë tAë deleve,
aëë 2 qepAë,
aëë 2 presh,
aëë 2 speca,
aëë 200 g ajvar,
aëë vaj,
aëë piper kokrra.

PAërgatitja:

ThjerrAëzat e lara qitni nAë ujAë tAë ftohtAë dhe lini gjatAë natAës qAë tAë bymehen.

TAë nesAërmen ujin ndAërrojani dhe zieni nAë temperaturAë tAë ulAët, me pak kripAë, derisa kokrrat tAë zbuten, pastaj kulloni dhe lini tAë thahen.

NAë vajin e nxehur fAërgojeni qepAën e grirAë imAët dhe preshin e prerAë nAë rrathAë, kur tAë bAëhen aë?tAë AëmbAëlaë? shtoni specin e pastruar dhe tAë prerAë nAë rrathAë.

Lexo edhe:  Pogaçe të vogla

Zieni nAë temperaturAë mesatare 10 aëë 15 minuta, pAërzieni thjerrAëzat e kulluara dhe nAë fund shtoni djathin e thAërrmuar trashAë dhe ajvarin.

Sipas nevojAës, qitni shumAë pak ujAë nAë tAë cilin AështAë zier thjerra dhe sipas shijes qitni piper.

EnAën e dheut apo enAën rezistuese ndaj zjarrit lyeni me vaj, qitni pAërbAërjen e pAërgatitur dhe piqeni pak nAë furrAë tAë nxehur mirAë qAë tAë krijohet korja e hollAë.

ThjerrAëzAën e pjekur shAërbejeni tAë ngrohtAë, zbukurojeni sipas dAëshirAës.

GjithmonAë mund tAë shtoni suxhuk tAë tymosur mirAë.

Ju bAëftAë mirAë!

Artikuj të ngjashëm

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.