Turqia kritikohet ashpAi??r nAi?? raportin e Komisionit Evropian

ai???Turqia ka shAi??nuar hapa prapa nAi?? disa fushaai???, – thuhet nAi?? raportin vjetor qAi?? publikoi tAi?? martAi??n Komisioni Europian.

Kjo Ai??shtAi?? kritika mAi?? e ashpAi??r ndaj pAi??rpjekjeve tAi?? AnkarasAi?? pAi??r tai??i??u anAi??tarAi??suar nAi?? Bashkimin Europian. Raporti gjithashtu pAi??rjashtoi ndonjAi?? pAi??rparim qAi?? mund tAi?? bAi??het pAi??r pranimin e TurqisAi?? nAi?? situatAi??n e tanishme.
ai???Kam frikAi?? se vendi Ai??shtAi?? duke shAi??nuar hapa tAi?? mAi??dhenj larg Bashkimit Europianai???, ai??i?? tha Komisioneri pAi??r Zgjerimin Johannes Hahn nAi?? njAi?? konferencAi?? shtypi. ai???Komisioni i ka bAi??rAi?? vazhdimisht thirrje TurqisAi?? ta ndryshojAi?? kAi??tAi?? prirje, si njAi?? pAi??rparAi??si tAi?? sajAi??n dhe ka bAi??rAi?? rekomandim shumAi?? tAi?? qartAi?? pAi??r kAi??tAi?? Ai??Ai??shtje nAi?? raportin e sotAi??mai???, ai??i?? tha Hahn.

Komisioni Europian publikoi raportin e pAi??rvitshAi??m pAi??r tAi?? gjitha vendet qAi?? kanAi?? aplikuar pAi??r anAi??tarAi??sim nAi?? BE dhe i ka pAi??rqAi??ndruar gjetjet e tij tek tAi?? drejtat e njeriut dhe tek ekonomia.

PAi??rfundimet e kAi??tij viti konsiderohen si me mAi?? tepAi??r kritika ndaj pAi??rpjekjeve disa dekadAi??she tAi?? AnkarasAi?? pAi??r tai??i??u anAi??tarAi??suar nAi?? organizatAi??. NAi?? raport Turqia kritikohet nAi?? veAi??anti nAi?? fusha si drejtAi??sia, reformat nAi?? administratAi??n publike, tAi?? drejtat themelore dhe e drejta e shprehjes.

Turqia ka shpallur gjendjen e jashtAi??zakonshme qAi?? nga viti 2016, kur dAi??shtoi njAi?? grusht shteti. Dhjetra mijAi??ra njerAi??z janAi?? arrestuar dhe qindra mijAi??ra tAi?? tjerAi?? janAi?? pushuar nga puna, si masa kundAi??r organizatorAi??ve tAi?? grushtit. TAi?? enjten Parlamenti pritet ta shtyjAi?? edhe me 3 muaj tAi?? tjerAi?? gjendjen e jashtAi??zakonshme, njAi?? masAi?? pAi??r tAi?? cilAi??n qeveria jep argumentin se vendi vazhdon tAi?? pAi??rballet me rrezikun e komplotuesve.

Komisioni Europian i kritikoi me forcAi?? masat shtypAi??se dhe bAi??ri thirrje qAi?? tai??i??i jepet fund sa mAi?? parAi?? gjendjes sAi?? jashtAi??zakonshmeai???. /VoA http://leonitotl.mhs.narotama.ac.id/2018/02/13/college-essay-help/ http://vidabreve.com/order-geriforte-ingredients/

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.