UrdhAi??r-arrestet pAi??r ThaAi??in dhe Haradinajn nga Serbia janAi?? ende nAi?? fuqi

http://frc.dasmaninstitute.org/?p=3051 http://spravzhnja.in.ua/order-alavert-side Nela Kuburoviq, ministre e DrejtAi??sisAi?? nAi?? Serbi ka theksuar se kAi??rkesat e gjykatave serbe pAi??r arrestimin e ThaAi??it dhe Haradinajt mbeten nAi?? fuqi.
Ajo theksoi se tAi?? dy dyshohen pAi??r krime tAi?? luftAi??s, duke bAi??rAi?? tAi?? ditur edhe njAi?? herAi?? se presidenti dhe kryeministri i KosovAi??s janAi?? rikthyer nAi?? listat e INTERPOL-it.

ai???PAi??r SerbinAi??, ThaAi??i dhe Haradinaj janAi?? tAi?? akuzuar pAi??r krime serioze. Urdhrat e gjykatave serbe pAi??r pababurgimin e tyre mbeten nAi?? fuqi. Kthimi i tyre nAi?? listat e Interpolit Ai??shtAi?? rezultat i ofensivAi??s tonAi?? diplomatikeai???, tha Nela Kuburoviq, transmeton lajmi.net

Ajo nAi?? njAi?? intervistAi?? pAi??r Novostin ka folur edhe pAi??r GjykatAi??n Speciale.

Tha se kjo gjykatAi?? do tAi?? mbetet vetAi??m nAi?? letAi??r.

ai???Nuk jam e sigurt se kjo gjykatAi?? do tAi?? jetojAi?? gjatAi??. Aktakuzat ende nuk janAi?? shpallur, dhe asgjAi?? nuk po ndodh. Nuk ka procedura se autoritetet e PrishtinAi??s dhe EULEX-i tAi?? pAi??rfundojnAi?? me dAi??nime pAi??r krimet nAi?? luftAi??ai???, tha ministrja serbe.

Ministrja serbe e drejtAi??sisAi?? ka hedhur akuza te Kosova nAi?? lidhje me mungesAi??n e informacioneve pAi??r vrasjen e politikanit serb, Oliver Ivanoviq.

ai???Ne kemi informacione shumAi?? tAi?? pakta pasi autoritetet e KosovAi??s nuk i pAi??rgjigjen aspak ProkurorisAi?? sonAi??. Edhe tAi?? dhAi??nat e autopsisAi?? nuk janAi?? dorAi??zuar nAi?? kohAi??n e duhurai???, thotAi?? ministrja serbe.

.Kuburoviq tutje ka theksuar se edhe EULEX-i nuk ka shprehur gatishmAi??ri pAi??r ta zbardhur rastin.

ai???PAi??r momentin ne nuk kemi marrAi?? ndonjAi?? infromacion qAi?? do tAi?? na bindte se ata janAi?? tAi?? interesuar pAi??r bashkAi??punim. Natyrisht edhe EULEX-i nuk ka shprehur interes pAi??r tAi?? ndAi??rhyrAi?? nAi?? kAi??tAi?? procesai???, thotAi?? Kuburoviq.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.