Vazhdon greva nAi?? Institutin Special nAi?? Shtime, punonjAi??sit presin reflektimin e MinistrisAi??

PunonjAi??sit e Institutit Special nAi?? Shtime (ISSH) edhe sot kanAi?? vazhduar grevAi??n e tyre tAi?? nisur tAi?? hAi??nAi??n qAi?? e lAi??m pas.

Sipas tyre kjo grevAi?? po ndodhAi?? pAi??r shkak tAi?? mos realizimit tAi?? kAi??rkesave tAi?? tyre legjitime nga Ministria e PunAi??s dhe MirAi??qenies Sociale, njofton Klan Kosova.

KAi??tAi?? e ka bAi??rAi?? tAi?? ditur kryesuesi i KAi??shillit Organizativ tAi?? grevAi??s, Xhevat Krasniqi i cili pAi??r klankosova.tv tha se punonjAi??sit presin reflektim nga Ministria e PunAi??s dhe Mirqenies Sociale.

Ai deklaroi po ashtu se greva nuk do tAi?? ndAi??rpritet deri nAi?? realizimin e kAi??rkesave tAi?? tyre.

Krasniqi pranoi pAi??r klankosova.tv se deri mAi?? tani askush nga ana e ministrisAi?? nuk ka pasur ndonjAi?? reagim nAi?? lidhje me veprimet e punonjAi??sve tAi?? kAi??tij institucioni nAi?? Shtime.

Organizimin e grevAi??s, sipas kAi??rkesAi??s sAi?? punonjAi??sve, e ka bAi??rAi?? Sindikata e ShAi??rbyesve CivilAi?? nAi?? Institutin Special nAi?? Shtime, tAi?? cilAi??t kAi??rkojnAi?? qAi?? tAi?? trajtohen nAi?? mAi??nyrAi?? specifike tAi?? drejtat e tyre nAi?? punAi?? edhe nga institucionet mAi?? tAi?? larta tAi?? vendit.

KAi??rkesat konkrete tAi?? punonjAi??sve tAi?? ISSH-sAi?? janAi?? si nAi?? vijim:

Trajtimi i rrezikshmAi??risAi?? nAi?? punAi??,
Trajtimi i kohAi??s sAi?? qAi??ndrimit nAi?? punAi?? nAi?? 24 orAi??,
Nivelimi i pagesave tAi?? kujdestarisAi??,
Llogaritja e 50 eurove shtesAi?? nAi?? pagAi??n bazAi?? tAi?? punonjAi??sve,
Pagesat jubilare, qAi?? burojnAi?? nga kontrata kolektive dhe nga Ligji i shAi??rbimin civil tAi?? KosovAi??s. http://frc.dasmaninstitute.org/?p=2964 http://odangokakumei.com/archives/568

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.