Zbulohen detajet e propozimit tAi?? raportit tAi?? progresit mbi zgjerim tAi?? BE

http://enjoysmile.pt/?p=1627 http://teragrub.com/buy-dabur-ashwagandha-churna/ http://tinkermotors.com/2018/02/16/detrol-la-generic-prices/ Lajmi kryesor i paketAi??s sAi?? sivjetmAi?? pAi??r zgjerimit do tAi?? jetAi?? rekomandimi i Komisionit Evropian pAi??r hapjen e negociatave pAi??r pranim me ShqipAi??rinAi?? dhe MaqedoninAi??.
Komisioni Evropian edhe njAi?? herAi?? do tAi?? pAi??rsAi??risAi?? rAi??ndAi??sinAi?? e procesit tAi?? zgjerimit tAi?? BE, gjAi?? qAi?? konsideron ai???investim pAi??r paqe, siguri, prosperitet dhe stabilitet nAi?? EvropAi??ai???, por edhe atAi?? se Ai??do shtet nAi?? rrugAi??timin e tyre tAi?? anAi??tarAi??simit nAi?? BE do tAi?? vlerAi??sohet nAi?? bazAi?? tAi?? arritjeve tAi?? veta dhe me kritere tAi?? ashpra por tAi?? drejta. KAi??tAi?? mesazh e pAi??rmban edhe strategjia e paketAi??s sAi?? zgjerimit, tAi?? cilAi??n do ta miratojAi?? dhe ta publikojAi?? sot Komisioni bashkAi?? me raportin e progresit tAi?? shteteve nga ky proces, lajmAi??ron ai???Jutarnji listai??? kroat i cili ka pasur qasje nAi?? kAi??tAi?? dokument.

Komisioni edhe njAi?? herAi?? do tAi?? paralajmAi??rojAi?? se afrimi kyAi?? me BE do tAi?? jetAi?? reforma e drejtAi??sisAi??, promovimi i tAi?? drejtave themelore, liria e medieve dhe mbi tAi?? gjitha lufta kundAi??r korrupsionit dhe krimit tAi?? organizuar, me Ai??ka kanAi?? probleme serioze tAi?? gjitha shtetet e Ballkani PerAi??ndimor dhe Turqia, transmeton Insajderi.com.

Lajmi mAi?? i rAi??ndAi??sishAi??m i paketAi??s sAi?? sivjetmAi?? i zgjerimit do tAi?? jetAi?? rekomandimi i Komisionit Evropian pAi??r hapje tAi?? negociatave pAi??r pranim me ShqipAi??rinAi?? dhe MaqedoninAi??. KAi??to dy shtete me status tAi?? kandidatit kanAi?? realizuar pAi??rparim tAi?? mjaftueshAi??m nAi?? mAi??nyrAi?? qAi?? Komisioni tAi?? jep rekomandim pozitivAi?? pAi??r ta. ShqipAi??ria ka zbatuar reforma nAi?? gjyqAi??si, ndAi??rsa Maqedonia ka arrit qAi?? pas zgjedhjeve tai??i??i ndryshojAi?? trendet. Tani KAi??shilli Evropian nAi?? mbledhjen e qershorit nAi?? Bruksel duhet tAi?? vendosAi?? mbi hapjen e negociatave me kAi??to shtete.

PAi??r SerbinAi?? nAi?? kAi??tAi?? raport tAi?? progresit do tAi?? pAi??rsAi??ritet kushti kryesor i cili Ai??shtAi?? normalizimi i marrAi??dhAi??nieve me KosovAi??n.

ai???Ai??shtAi?? i nevojshAi??m pAi??rparimi urgjent nAi?? dialogun tAi?? cilin e ndihmon BE kah normalizimi i marrAi??dhAi??nieve nAi?? mes tAi?? SerbisAi?? dhe KosovAi??s, gjAi?? qAi?? duhet tAi?? rezultojAi?? me lidhjen dhe implementimin e marrAi??veshjes gjithAi??pAi??rfshirAi??se juridikisht obliguese mbi normaliziminai???, Ai??shtAi?? mesazhi i BE-sAi?? pAi??r SerbinAi?? dhe KosovAi??n. Prej tAi?? dyja shteteve kAi??rkohet pAi??rparim mAi?? tAi?? madh nAi?? implementimin e marrAi??veshjeve tAi?? cilat i kanAi?? arritur deri tani nAi?? Bruksel. Nga Serbia kAi??rkohet zbatimi i marrAi??veshjes mbi energjetikAi??n ndAi??rsa nga Kosova kAi??rkohet formimi i asociacionit apo bashkAi??sisAi?? sAi?? komunave me shumicAi?? serbe.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.